go foto

297-2015

Zaterdag - wasdag


edge
24 oktober 2015
Blaadjes harken, boodschappen doen, auto wassen. Het was zo'n typisch Hollandse zaterdag.
Comments

273-2015

Bloedmaan


edge
Woensdag 30 september 2015
Het is hier al vaker gemeld: de autowasstraat is een oneindige bron van inspiratie….
Comments

210-2015

Soppen


edge
Woensdag 29 juli 2015
Het schijnt dat meer mannen er last van hebben: de vakantie(auto)was. Ik poets me suf aan het begin van de reis en ook direct na thuiskomst. Vreemd gedrag…
Comments

188-2015

Happy hour


edge
Dinsdag 7 juli 2015
De MacCarwash hier in Amersfoort geeft 's ochtends voor tienen een beetje korting. Dat is mooi meegenomen, want ik ga graag en vaak naar de wasstraat. Niet om de auto te boenen, maar om plaatjes te schieten. Ik heb er inmiddels duizenden en nog geen enkele dubbel…
Comments

017-2015

Wasstraat


edge
17 januari 2015: 't Is zaterdag, de zon schijnt en het is warm voor de tijd van het jaar.

De hoogste tijd dus voor een echt zaterdagklusje. C70 en ik hadden het reuze naar ons zin.
Alles is weer schoon en lekker doorgelucht. Het lijkt wel voorjaar...

edgeedge
Comments

237-2014

edge
Woensdag 27-08: De leer van de reïncarnatie is mij onbekend. Geen idee dus of het mogelijk is dat ik in een vorig leven een ekster was.

Eén ding is zeker: ik houd van glimmertjes. Vandaag was de kleine Citroën aan de beurt. En, je ziet het: een zwart diamandje dat parelt in de zomerzon. Hij is -in goed Nederlands- helemaal showroomfähig.
Comments

159-2014

edge
Dinsdag 10 juni 2014: Het kleine zwarte racemonster was toe aan een opknapbeurt. Je moet immers een beetje representatief voor de dag komen als zelfstandig ondernemer.
En jongens, 't is kinderachtig, maar ik vind zo'n wasstraat iedere keer weer een fantastische ervaring.....

edge
edge
edge
Comments

318-2013

edge
Donderdag 14 november: Vanavond ga ik eten met één van de leukste radioredacties van Hilversum. Het is een jonge club mensen die heeft aangetoond innovatief te kunnen denken. En daar word ik altijd heel blij van. Het programma dat ze maken, wordt gepresenteerd door Bert Kranenbarg, een presentator die nog weet hoe je kadans, spanning, entertainment, liefde voor muziek, serieuze informatie en dubbele laagjes aan een programma meegeeft. Anders gezegd: een topteam met een buitengewoon sterke spits. Tijdens het etentje neem ik afscheid van deze leuke club. Ik betrapte mezelf vandaag op 'kleine pijn', terwijl ik daar toch weinig last van heb gehad de laatste tijd. Om de zinnen te verzetten, ben ik maar eens naar de wasstraat gereden. Zoals altijd schiet ik dan ook een paar plaatjes als ik onder de straal sta. Het leek er even op dat m'n voorruit huilde. De tranen troebleerden het zicht. Ik vond het een mooi beeld voor vandaag.
Comments

063-2012

Er wordt in ons land veel energie gestopt in de creativiteitsontwikkeling van (amateur)fotografen. Zo is er een landelijke fotobond, die weer is opgedeeld in 16 regio's en daar vallen dan -in totaal- weer 36 plaatselijke fotokringen onder. Kortom: een zeer uitgebreid netwerk waar heel veel enthousiaste fotografen bij zijn aangesloten.
Het idee is dat al die enthousiastelingen op lokaal niveau bij elkaar komen en zoveel mogelijk zinnige dingen zeggen over elkaar's foto's. Je drinkt daar dan koffie bij, of een biertje en je bent weer een avond van de straat. Met enige regelmaat organiseren de regio's, of de landelijke bond, wedstrijden. Daar stuurt iedereen z'n beste werk voor in en misschien word je dan winnaar. Geld valt er niet te verdienen, maar wel eeuwige roem. Nou, die laat je niet liggen.

Ik ben nu een jaar aangesloten bij één van die plaatselijke fotoclubs en ik merk dat het wel wat in me losmaakt. Ik bedoel niet een allesoverheersende competitiedrang, maar een zoektocht naar je eigen mogelijkheden. Als voorbeeld de volgende situatieschets: de regio Utrecht schrijft een wedstrijd uit onder de titel "5 foto's met samenhang". Ik ben nog nooit bezig geweest met zo'n opdracht. Dan ga je dus denken en doen. Over het uiteindelijke resultaat ben zelfs ik verrast. Plotseling maak ik foto's die grotendeels onscherp zijn, redelijk abstract en gesorteerd op kleur. Da's niks voor mij, maar toch leuk om te doen en het is allemaal de schuld van die fotoclub. Check it out!

2FreshUp 1
2FreshUp 2
2FreshUp 3
2FreshUp 4
2FreshUp 5

Comments