go foto

220-2015

Rookgordijn


edge
De achtste van de achtste
Zo'n zaterdag was het dus.
Comments

031-2015

Foto-Graferen


edge
Zaterdag de 31ste: 't Was koud, koud, koud, maar reuze gezellig.

Met een klein clubje enthousiaste fotografen zijn we op bezoek geweest bij de Scouts in Leusden, gewoon een beetje spelen met lichtjes en vuur. Ze noemen het 'light painting'.

Je hebt er niet veel voor nodig: een beetje schuurwol, een batterij van 9 volt en een vrijwilliger die niet bang is voor kleine schroeiplekken. 't Is een absolute aanrader voor een droge winteravond.

edge
edge
NB.: Nog wat knutselwerk dat ik later maakte met Photoshop.

edgeedge
Comments

023-2014

edge
Donderdag 23 januari: Je wikt en weegt wat af op zo'n doordeweekse dag...
Tijdens de kerstbomenverbranding -een week of wat geleden- heb ik foto's gemaakt. Mijn favoriete shot is een spiegelende vlammenzee met een stoere brandweerman in het midden (zie links onder). Al tijdens de opname zag ik op de display van de camera dat het vuur erg uitgebeten oogde. Daarom heb ik nog wat reservefoto's gemaakt met een ferme onderbelichting, maar.... daar stond die brandweerman niet meer op (zie rechts onder). Zelfs voor hem werd het blijkbaar wat heet onder de voeten en opeens was 'ie weg.
Vandaag heb ik de twee plaatjes gemixt. Het is precies zoals ik het vooraf had bedacht, maar toch knaagt er iets. Op de oorspronkelijke plaat is de brandweerman beter zichtbaar tegen de heldere vuurzee. Dat is -bij nader inzien- misschien toch wel mooier? Wat denk jij?

edge
Donderdag 23 januari, iets later op de dag: ik heb het jullie blijkbaar lastig gemaakt, want er komen veel reacties binnen dat de bewerkte en de oorspronkelijke foto niet goed te vergelijken zijn door het verschil in grootte. Voor de duidelijkheid zet ik het origineel nog een keer in volle glorie hier onder. Sterkte met scrollen....

edge

Comments

008-2014

edge
Woensdag de 8ste: Kerstbomenverbranding! De brandweer en heel Hoogland rukt uit!

edge
Comments

004-2013

edge
Vrijdag 4 januari: Het is weer de tijd van Nieuwjaarsspeeches, dito borrels en kerstboomverbrandingen. Allemaal mooie gebruiken die ons prettig het nieuwe jaar in moeten loodsen. Het was druk vanavond op ons festivalterrein. Honderden ouders met kinderen keken in de druilerige regen naar een immense stapel brandend hout. 2012 is nu echt verleden tijd. Over een paar dagen weer hard aan het werk!
Comments