go foto

129-2015

Patatje met (heel veel)


edge
Zaterdag 9 mei 2015
Arn Zuyderduin is een handige ondernemer en een aardige vent. Bovendien zit communiceren in zijn genen. Drie zaken die meestal tot succes leiden. In dit geval is dat niet anders.

Arn is de baas van twee zeer goed draaiende patatzaken in Amersfoort. Hij wint regelmatig een prijs voor z'n gebakken aardappelen, ambachtelijk gedraaide kroketten en smaakvolle ijsjes.

'Vlaams friteshuis van Gogh' mag zich wentelen in de warme aandacht van een grote schare fans. Dat zul je begrijpen na alle loftuitingen hier boven. Ik ben overigens ook een volgeling.

Arn heeft weer wat nieuws bedacht. Hij heeft een paar honderd ambassadeurs van het friteshuis in een Facebookgroep gestopt. Die mensen krijgen af-en-toe een extraatje. Vanavond mochten we voor 3 piek een grote zak patat, een heerlijke kroket en een bakje vanille-ijs komen halen. 'Gratis is ook zo cheap', schreef Arn nog in de uitnodiging.

Ik ben natuurlijk gegaan. Het was bere-gezellig in de Langestraat. Ik trof er zelfs een oud-collega uit lang vervlogen tijden. We aten, spraken en vergaten de tijd.
De piepers thuis heb ik maar een keer overgeslagen…

NB: ik mag je ook uitnodigen om toe te treden tot het Genootschap van Vlaamse Friters. Klik daarvoor op de foto hieronder.

edge
Comments

085-2014

edge
Donderdag 27 maart 2014: Met enige regelmaat heb ik hier melding gemaakt van één van de vetste projecten van Amersfoort. Ik vind het in ieder geval helemaal leuk.

Vincent van Gogh
Een fotograaf en een frietbakker hebben het plan gesmeed om De Aardappeleters van Vincent van Gogh opnieuw te gaan maken. Het wordt geen schilderij, maar een foto die als twee druppels water lijkt op het oude meesterwerk. Het kan zijn dat er ook een paar geintjes in verstopt raken. Misschien wel een iPhone die oplicht in het tamelijk donkere kamertje.

Persofficier
Ik kan niet meer reconstrueren hoe het allemaal gelopen is, maar vandaag ben ik officieel beëdigd als persofficier in de Orde der Aardappeleters 2014. Je ziet aan de foto dat ik van blijdschap tekeer ben gegaan als een beest.
De komende drie weken ga ik het project onder de aandacht brengen van iedereen die media maakt, of het nou een krant is, een tijdschrift, een blog, een radioprogramma, of een tv-titel. Het maakt mij niet uit. Als maar zoveel mogelijk mensen horen over dit waanzinnig leuke project.

Interessante invalshoeken
Dus: mocht je toevallig journalist of programmamaker zijn en je leest dit. Meteen even mailen. Er zijn tientallen leuke invalshoeken te verzinnen. Ik help je graag.

Patatje Oorlog
Om misverstanden te voorkomen: aan dit project kan heel Amersfoort een bijdrage leveren. We doen alles met gesloten beurzen. Ik heb alsnog keihard onderhandeld over een honorarium. Het is een frietje oorlog geworden. Uiteraard met uitjes.
Comments