go foto

236-2015

Met bakken…


edge
Maandag 24 augustus 2015
De beurskoersen stevenen af op het zwaarste verlies sinds 2008. De winst van 2015 is inmiddels volledig verdampt. Is dit een nieuwe crisis, of alleen erg slecht weer?

Net als buiten…
Comments

204-2014

edge
Vrijdag 25 juli 2014: Het is een zwarte week geweest.

Er zijn ons bovengemiddeld veel mensen ontnomen. Natuurlijk was er die vreselijke vliegtuigramp, maar ook ziekte en ouderdom hebben geliefden weggehaald.

Vanmiddag was ik bij een uitvaart in Hattem. De regen tikje zachtjes op de paraplu. De druppels waren niet in staat het geratel te overstemmen van het motortje dat de kist liet zakken. Dat zijn de momenten waarop een week aan me voorbij trekt en ik de pijn voel die hoort bij afscheid nemen. Rust zacht allemaal en blijf lang in ons hart!
Comments

123-2014

Dag 123 van 2014: Vanochtend bracht de postbode een jongensdroom!

Luchtzakjes
Je kent waarschijnlijk dat beschermfolie wel. Wij noemden het vroeger altijd 'bubbeltjes plastic'. Mijn broer en ik waren er dol op.

Routine
Heel af-en-toe kwam er een envelop waar dat spul in zat. Als je voorzichtig het omhullende papier lospeuterde, dan kwamen er twee rechthoeken vol bubbels vrij. Vervolgens was het dan de kunst om de luchtzakjes kapot te knijpen en daarbij een korte, venijnige knal te produceren. Wie het hardste en/of het snelste kon knallen was de held van de dag. Mijn broer won meestal.
Als we een tijdje aan de gang waren, begon ik Frank te evenaren, maar er was vrijwel altijd te weinig plastic om te kunnen winnen. Ik wilde meer. Veel meer. Meters bubbels zou mooi zijn, want dan kon je oefenen en routine opbouwen. Maar mijn ouders zeiden dat die enveloppen veel te duur waren om er een voorraadje van te kopen.

Er zijn nachten geweest dat ik droomde van eindeloze rijen plastic windzakjes. Vanochtend werden ze gebracht.

Selfie
Die bubbels moeten in de babbels, dat wist ik meteen.
Ik had me bovendien voorgenomen om eindelijk eens een selfie te maken. De hele wereld doet het, behalve ik. Wat voor fotograaf ben je dan eigenlijk!? Niet eens een selfie... Maar ja, ik sta liever achter de camera dan er voor. Een selfie is dus een strijd met mezelf, die ik -per definitie- verlies. Zoals Muhammad Ali het altijd verloor van de bokszak.

edge
Comments