go foto

348-2015

Nieuwe balans


edge
Maandag 14 december 2015
Binnenkort vertrekt de jongste zoon uit huis. Het zal rustig worden aan tafel.

Tijdens het avondeten wisselen we meestal onze belevenissen van de afgelopen dag uit. Sander heeft altijd wel iets te melden, variërend van stoere werkverhalen, via stevige discussies over de standpunten van Arjen Lubach tot vreemde YouTubevideo's.

Vandaag moest ik absoluut even kijken naar een man uit Seoul die evenwichtsstunts uithaalt met dagelijkse voorwerpen. En als je daar drie minuten naar hebt gekeken, dan denk je dat je het zelf ook kunt.

Alles heeft een balans, daar klamp ik me maar aan vast….

Comments

337-2015

Werkmaat


edge
Donderdag 3 december 2015
Soms doe ik ook andere dingen dan stukkies typen. Plinten schuren bijvoorbeeld. Of graniet schrobben. Ik kan bovendien best aardig kwasten. De jongste zoon is blij met zo'n vader. Zijn nieuwe appartement begint steeds mooier te worden….
Comments

334-2015

Cirkel


edge
Maandag 30 november 2015
Sander, de jongste zoon, heeft vandaag de sleutel van z'n nieuwe huis gekregen. Nou ja: 'gekregen'…

December wordt de klusmaand.

Meneer gaat wonen op een prachtig plekje net naast het centrum van Amersfoort. Het appartementencomplex staat op het terrein van een voormalige kazerne. De opa van Sander heeft daar vroeger z'n diensttijd doorgebracht. Vind ik mooi!
Comments

247-2015

Nutini
edge
Vrijdag 4 september 2015
Vandaag mocht ik een stukje meerijden in de koets van de jongste zoon.

't Is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik wel in een auto en niet achter het stuur zat. 't Is ook lang geleden dat ik muziek luisterde in een auto. Praatradio is mijn ding vandaag de dag.

Zoonlief bladerde door z'n MP3-bestanden om iets te zoeken wat pa wel prettig zou vinden. Hij vond Paolo Nutini.

Het is een schande, maar ik had echt nog nooit van deze zingende Schot gehoord. Wat een wonderschone muziek maakt die man.

Als je net zo lang onder een kei hebt gelegen als ik, dan raad ik je aan om eens te luisteren naar het album Caustic Love. Moderne nostalgie: pop, lounge, jazz, country, folk, de hele mikmak zit verpakt in juweeltjes van vier minuten. Alle hectiek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Maak eens gebruik van dat Spotify-account en luister….
Comments

227-2015

Een plek onder de zon


edge
Zaterdag 15-08-2015
De jongste telg begint nu ook serieus naar een eigen woning te kijken. Eindelijk!!! Zijn oog is gevallen op een leuk appartement in de binnenstad.

Of ik misschien ook eens naar een paar documenten van de Vereniging van Eigenaren wil kijken? 'Maar natuurlijk', daar ben je vader voor. Inmiddels zit ik al uren gebogen over begrotingen, huishoudelijke reglementen, notulen en bewijzen van eigendom. En als dit voorbij is volgen nog witkwast, boormachine en aanhangwagen.

Misschien kan 'ie toch nog een tijdje thuis blijven wonen…?
Comments

176-2014

edge
27-06-2014
Een belangrijke dag voor de jongste zoon: zijn eerste eigen auto! We hebben de prachtige VW Polo vanavond opgehaald in Wijk bij Duurstede...
Comments

158-2014

edge
Zondag 9 juni 2014: Daar gaat 'ie dan...

De jongste zoon vertrekt naar Ethiopië voor vijf dagen werk. Hij gaat naar een continent waar ik nog nooit ben geweest, naar een land waar ik een beetje zenuwachtig van word....

Om te onrust in mezelf te kalmeren, heb ik hem maar even weggebracht. Het afscheid was kort. Als een echte globetrotter checkte hij zelfstandig in. En daarna ging het met ferme tred richting douane. Na alle beveiligingspoortjes keek hij nog even om. Een korte zwaai en daar ging meneer. Pffff.
Comments

060-2014

edge
Zaterdag 1 maart: We zijn weer op jacht geweest, Sander en ik.

Speurtocht
Zoonlief heeft een auto nodig en nu struinen we stad en land af, op zoek naar de mooiste modelletjes. Het moet een VW Polo worden en tweedehands. Dat staat vast.

Poloparadijs
Vandaag kwamen we boven Amsterdam terecht. Daar is het Poloparadijs. Heel veel glimmende karretjes op brede banden, vette velgen en ook nog voor weinig. Het leek bijna te mooi om waar te zijn.
Op basis van grondige internetresearch had Sander zijn oog laten vallen op twee verschillende koetsen. De garagehouder leek niet erg van plan om ook twee proefritten toe te staan. Dat was een kleine tegenvaller en het leidde tot wat woordenstrijd.
Enfin, uiteindelijk mocht het dan toch. Mooi!

Boze blikken
Het was wel vreemd dat één van de auto's op de site nog een navigatiesysteem had, maar in de showroom niet meer. "Geen probleem", zei de verkoper, "we bouwen er wel ééntje in. Voor hetzelfde geld." Gek, maar toch weer mooi.
Tijdens dit soort uitstapjes neem ik altijd de camera mee. Dat is handig voor later. Als je weer thuis bent en je weet niet precies meer of de uitlaat was voorzien van extra blinkend chroom, dan kun je het even checken. Dus trok ik al snel het toestel uit de tas. Het leek warempel wel of het een pistool was. Verschrikte verkopers, geïrriteerde vragen, boze blikken. Dat was minder mooi.

Niks aan de hand
Daarna weer veel geruststellende woorden: een brede barst in de voorspoiler was volgens de garagemeneer 'een krasje', een knallend geluid bij de schokbreker was 'een reservewiel dat los lag' en de proefritjes konden niet langer duren dan vijf minuten.
Sander weerstond de verleiding van al het schoons en zei dat 'ie nog een nachtje over de beslissing ging slapen. Toen we samen weer op de weg terug waren, was z'n eerste zin: "Bij die lui ga ik mijn geld niet uitgeven!" En de tweede: "Het voelt niet goed".

Google
Ik heb daarna nog wat geGoogled op de garagenaam. Ik zal je besparen wat er op fora en de site van TROS Radar allemaal te vinden is, maar vanaf nu vertrouw ik blindelings op het gevoel van Sander. Mooi!
Comments

058-2014

edge
Donderdag de 27ste: 't Zal vast komen door de verjaardag van Sander. Hij is nu 24.
Vandaag stemde nostalgisch. Niet verdrietig, gewoon wat weemoed. Plotseling zag ik het laantje achter het huis in een ander licht.

Zal zoonlief ooit zingen als Sonneveld?

en (achter) langs het tuinpad van mijn vader,
zag ik de hoge bomen staan.
Ik was een kind en wist niet beter,
dan dat het nooit voorbij zou gaan.
Comments

191-2013

edge
De tiende juli is altijd een dag met een randje. Vandaag kreeg het randje ook een vrolijke kleur. De jongste zoon mocht z'n diploma gaan halen in Nieuwegein. Er waren nog acht andere klasgenoten aanwezig. Allemaal van die stoere, coole, relaxte, nonchalante mannen. Je ziet dat het ze moeite kost om in zo'n spannende situatie vast te houden aan al mijn bijvoeglijke naamwoorden. Tijdens een ingelast fotomomentje door een onconventionele docent brak het ijs eindelijk en zag je een paar vergenoegde hoofdjes. Ze zijn best trots op zichzelf, al zullen ze dat nooit zeggen. Nou, ik wel. Ik was namelijk reuze trots!
Comments