go foto

356-2015

Digitaal behang


edge
Dinsdag 22 december 2015
Bij één van mijn opdrachtgevers werken we hard aan de verjonging van de website. Er komen miljoenen bezoekers per maand dus de zaak moet grondig worden aangepakt.

Aan de vooravond van de technische bouw hebben we alle designs en de navigatiestromen nog eens goed bekeken. En dan wordt het leuk, want zoiets doe je niet op een beeldscherm, maar met een paar printjes aan de muur….
Comments

102-2014

edge
14-04-2014: De gofotoshop loopt lekker. Boven verwachting kun je stellen. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Meer dan gedacht kun je stellen.

Strakke baklijst
Vandaag belde een klant voor een groot formaat canvasdoek. Dat is altijd leuk om te verkopen, maar ik vind ze mooier met een strakke baklijst. Een wat???

Losse latjes
Leg een onwetende klant maar eens uit wat dat is, want in woorden doe je een baklijst altijd tekort. De eigennaam van het ding is verre van sexy, laat staan een verbale omschrijving. In feite zijn het een paar latjes die wat ruimer om het doek heen vallen, zodat er speling ontstaat tussen het kunstwerk en de lijst. Maar 'latjes' en 'speling' verkopen niet lekker. Dat klinkt zo goedkoop, terwijl een wanddecoratie er juist enorm van opknapt en er zelfs een stuk steviger van wordt.

Minder en meer
Nou goed, het probleem zal je wel duidelijk zijn... Uiteindelijk heb ik besloten om er een foto van te maken. Dan zie je in één oogopslag wat de meerwaarde is van zo'n simpele omlijsting. Dus daar stond ik te hannesen in de achtertuin. Een canvasprint van één vierkante meter vastgeklemd tussen de knieën, met in de linkerhand een wit achtergrondscherm en in m'n rechter de camera. En daar zie je dan weer niks van op het plaatje.

Ach, je hoeft ook niet alles uit te leggen in een webshop.
Comments

308-2013

edge
Maandag 4 november: 't Is altijd spannend als er weer een paar van mijn prints op canvas klaar zijn. Vanmiddag mocht ik vier nieuwe doeken gaan bekijken bij lijstenmaker Baspartout. Ze komen te hangen bij KoK wooncenter in Hoogland. De inspectie verliep buitengewoon plezierig. Bas, de lijstenmaker, nam alle tijd voor een paar sterke verhalen. En "ja hoor", natuurlijk mocht ik zijn foto op internet gebruiken. "Dat is toch reclame?" Bas begrijpt het! Vanaf vandaag stijgt zijn omzet. Nu de mijne nog...
Comments