go foto

145-2015

Lepeltje lepeltje


edge
Tweede Pinksterdag 2015
Siep en Sijmen vormen een tweeling. Het zijn bovengemiddeld creatieve jongens. Met nog een paar van die jeugdige gasten hebben ze het Kultlab opgericht en daar verzinnen ze prachtige plannen met mooie namen.

Zo ontstonden 'Gluren bij de buren' (huiskamerconcerten), 'Struinen in de tuinen' (muziek in je achtertuin) en -sinds vorig jaar- 'Lepeltje lepeltje' (een foodfestival met muziek en een markt). De eerste editie van het eetfestijn was zo succesvol dat de helft van de kraampjes -lang voordat het feestje op z'n einde liep- was leegverkocht. Dit jaar was het nóg drukker.

Duizenden Amersfoorters schuifelden in lange rijen achter elkaar langs de bezienswaardigheden en lekkernijen. Het leek de Kalverstraat wel tijdens de eerste dagen van de uitverkoop. We liepen kop aan kont. De titel 'lepeltje lepeltje' klopte helemaal…
Comments

157-2014

edge
1ste Pinksterdag: De natuur heeft het goed dit jaar.

Onze achtertuin is een gekleurde oase.
't Is al bijna tijd voor een verse tomatensalade. Beetje pasta, beetje pesto, wat kaas en een glas witte wijn. Voor de echte Italiaanse beleving zou het wel fijn zijn als het even stopt met regenen.

NB. 1: Later op de dag werd het prachtig weer. Heeeeeel prachtig!
NB. 2: De tomaten blijken nog een tikkie zuur.
Comments

155-2014

edge
De 6e dag van de 6e maand, nummer 155 op rij.

Het is bijna Pinksteren en de zon doet alsof het zomer is. Een goede tijd voor m'n Jesus Nikes.
Het prachtige weer en de alcohol maken tongen los.
Verder heb ik wat naar de (rook)wolken zitten staren...
Comments

137-2013

edge
Vrijdag 17 mei: M'n verhaaltje van gisteren is wel heel erg mager zeg. Vandaag heeft recht op verdieping. Het is bijna Pinksteren en dat maakt religie tot een mooi onderwerp.
Je kunt van Onze Lieve Heer zeggen wat je wilt, maar Hij heeft veel mensen geïnspireerd. Hele kerken hangen vol met mooie spullen, die hun oorsprong vinden in een religieus besef van de kunstenaar.
Je moet weten dat ik voor een bedrijf werk dat het christelijk gedachtengoed in haar missie heeft staan. Het zal je dan niet verbazen dat we extra gespitst zijn op religieuze kunst. Op de foto zie je een voorbeeld. In totaal staan er zeven sokkels met daarop cirkels van marmer. Ze verbeelden de dagen van de schepping. Ons bedrijf heeft dit werk in het midden van de jaren '80 gekocht. Het is gemaakt door de Belgische kunstenares Hilde Van Sumere. Nou lees ik net op Internet dat mevrouw Van Sumere deze week op 80-jarige leeftijd is overleden. Laat het verhaaltje van vandaag dan maar een eerbetoon zijn aan deze creatieve geest (Pinksteren, weet je nog). Ze heeft echt mooie dingen gemaakt.

Als je meer over Hilde van Sumere wilt weten, klik dan hier.

Comments