go foto

298-2015

Bladertooi. Mooi!


edge
Zondag 25 oktober 2015
Vandaag maar eens zonder woorden….

edgeedge
Comments

292-2015

Haat | Liefde


edge
Maandag 19 oktober 2015
Ieder jaar neem ik me voor om geen paddestoelen te fotograferen. Dat schreef ik ook al in 2013 en 2014. Toch lig ik elke keer weer op m'n knieën voor die herfstkoninkjes.

Het zal de vergankelijkheid zijn, het symbool van het najaar, of gewoon het gemak dat je iets voor de lens hebt dat niet wegloopt. Geen idee, maar vanochtend -in de Soesterduinen- heb ik opnieuw mijn eigen voornemens geweld aan gedaan.

Mooi bah…!

edge
Comments

284-2015

Drekplek


edge
Zondag 11 oktober 2015
Vandaag lag ik ondersteboven in de straatput om twintig jaar smurrie te verwijderen, maar alles is draaglijk als de zon schijnt.

En nu houd ik op met jubelen over het prachtige najaar. Nog één bloemetjesfoto en dan is het klaar.

Misschien…
Comments

054-2015

Muurboompje


edge
Maandag 23 februari 2015: Het is bijna voorjaar. Tijd dus om alle overbodige troep het huis uit te dragen.

Vanmiddag heb ik de auto volgestouwd met vuilniszakken en ben naar de stort gereden. Op de terugweg zag ik plotseling allemaal schaduwen van bomen op fabriekspanden.

Toch is dat vreemd! Er gaan jaren voorbij dat me die beelden niet opvallen en dan plotsklaps op 23 februari is het zover: de muurbomen dringen zich op. Ze zijn echt overal. Het zou zo maar eens een nieuw project kunnen worden...

edge
Comments

053-2015

Den Treek


edge
22-02-2015: Niks mis met een rustige zondag...

edge
edge
Comments

267-2014

edge
Vrijdag 26 september 2014: Zoon Robert is jarig. 28 alweer. De tijd vliegt.

Op zo'n dag neem je wat tijd voor reflectie.
De zon en de Loosdrechtse Plassen dachten daar hetzelfde over.
Comments

147-2014

edge
Hemelvaartsdag 2014: Iets met dauw dan maar vandaag...
Comments

119-2014

edge
01-05-2014: Op deze Dag van de Arbeid heb ik mezelf een nieuwe functie toegekend.

Mieren & pieren
Naast schrijver, fotograaf, media-adviseur, kunstenaar en liefhebber van Zweedse auto's ben ik nu ook natuurvorser. Ik stort mij vanaf vandaag op de pier en de mier. Vooral de mier intrigeert me mateloos. Ze is familie van de wesp. Geinig feitje, vind je niet?. De meeste mieren zijn hun vleugels in de loop der eeuwen verloren, maar ze hebben wel vastgehouden aan de traditie van een gezamenlijke koningin.

Grote schoonmaak
Kijk eens goed op de foto: een stuk of negen van die kleine scharrelaars duwen met vereende krachten de dode pier naar z'n laatste rustplaats. Het zijn de vuilnismannen en de doodgravers van de achtertuin.

De vieze klus is inmiddels geklaard. De pier is weg. Hij is ruim vier meter over grindtegels geschoven en gerold. Good job van deze Apocrita!
Ik zing de Internationale: mijn eerbetoon aan alle harde werkers!
Comments

110-2014

edge
Dinsdag 22 april 2014: In het stadspark is een multifunctioneel moerasje. 's Winters is het een schaatsbaan, 's zomers een hangplek voor ouderen en in het voorjaar een broedplaats voor kieviten.

Er loopt een klinkerpad door het watergebied. Vanaf medio april is het daar niet veilig. De broedende kievit en z'n vrouw scheuren als Joint Strike Fighters langs je hoofd. Meestal wordt de duikvlucht voorzien van een grote straal witte derrie en oorverdovend gekrijs.

De leenhond heeft daar lak aan (in dit geval had ik beter een ander woord voor 'lak' kunnen kiezen). Als ze het warm heeft gekregen van het terugbrengen van stokken, ballen, stenen en andere zaken waar je mee kunt gooien, duikt ze plompverloren in het stinkende water. Militaire commando's als 'hier', 'blijf', 'sta', stop', etc. helpen dan voor geen meter. Vanmiddag was het weer zover.

Morgen loop ik een ander rondje!
Comments

041-2014

edge
Maandag. Jongens, jongens: 't moet niet gekker worden...
Het is pas 10 februari! Er ligt een groene waas over de struiken in plaats van sneeuw.
Comments

257-2013

edge
14-09-2013: Nee, deze foto is niet van vandaag!!! Ik leg dat uit. Zoals je misschien weet, ben ik lid van de beste fotoclub van Nederland. Een paar maanden geleden heeft de Nederlandse fotobond ons die eer gegund. Nou is onze club ook heeeeeel ambitieus. Het voornemen is nu om de beste fotokring van heel de wereld te worden. We sturen een serie plaatjes in en dat gebeurt ook door heel veel andere clubs, verspreid over de rest van de aardbol. Een jury bepaalt vervolgens wie de twintig meest mooie kiekjes heeft heeft aangeleverd. Vandaag heb ik m'n archief nog eens doorgespit en vijf plaatjes geselecteerd. Eén daarvan is dit Hollandse landschap, of wat je daar nog van kunt zien door het lichte sneeuwgordijn heen. Nu moet ik eerst het geluk hebben dat de plaat door de ballotagecommissie van de eigen club heen komt en daarna wordt 'ie naar Parijs, New York, Milaan, of misschien wel Amsterdam gestuurd. Ik heb geen idee. Wish us luck…
Comments

254-2013

edge
11 september: Mijn zeer stabiele humeur had vandaag last van een dipje. 't Is sowieso niet de beste datum voor een grote mate van opgewektheid. Ik had gelukkig de vrijheid om naar een oplossing te zoeken en het hoofd in de wind te gooien. Het werd de natuur(energie) in de Eempolder. Inmiddels staan er honderden molens. Er was alleen iets vreemds aan de hand. In the middle of nowhere zag ik tientallen motoragenten, felgekleurde politiebusjes, veel blauw in het weiland en zelfs een paar legerhelicopters. Waarschijnlijk was ons koninklijk huis op bezoek. Ik heb geen idee wat ze deden tussen de maisvelden en de koeien. Dat zoeken we nog uit…

edgeedge
NB: ik ben er uit. Het waren niet Max en Willem, maar prinses Beatrix. Check het maar….
Comments

131-2013

edge
11 mei 2013: De hele dag was grijs. Pas aan het eind van de middag kwamen er wat gaatjes in de wolken. Ik kon het niet laten en ben de polder nog even ingegaan, wachtend op die ene lichtbundel die alles felle kleuren zou gaan geven. Overal priemden stralen door het donkere dek, maar niet op de plekken waar ik was. Het valt niet altijd mee…
Comments

099-2013

edge
9 april 2013: 't Heerlijk avondje was weer gekomen, de avond van de fotoclub. We bespraken elkaars werk volgens een wetenschappelijk format. De een beschrijft wat 'ie ziet, de ander zegt iets over de compositie, de derde interpreteert wat de fotograaf heeft willen uitdrukken en de laatste in de rij spreekt een waardering uit voor het plaatje. Over het exemplaar dat voorzitter Mulder hier overhandigt aan de leukste natuurfotograaf van Nederland (Bert) waren we het unaniem eens: dat is de jaarplaat van 2012 geworden. Die hebben we een tijdje geleden al gekozen, maar nu was de vergroting klaar en die werd feestelijk overhandigd aan de winnaar.
Comments

096-2013

edge
6 april 2013: Het humeur en de creativiteit lieten wat te wensen over vandaag. Uiteindelijk ben ik in de auto gestapt en naar Hoogland-West gereden. 't Is een gebied van een paar vierkante kilometer, maar het is er rustig en mooi. Zie het als een medicijn voor chagrijn. Er valt trouwens ook altijd wat te ontdekken. Deze boer -bijvoorbeeld- heeft plotseling een enorme dijk gebouwd in z'n weiland. Geen idee welk nut dat ding dient. Dat ga ik een volgende keer ontdekken.
Comments

091-2013

edge
Maandag 1 april 2013: Vandaag scheen de zon uitbundig. De hoogste tijd om de eerste tekenen van de lente te gaan zoeken. Ik denk dan aan groene blaadjes, dartelende lammetjes, desnoods aan velden vol krokussen. Eigenlijk was alles wel voorradig, maar niet fotoklaar. De groene blaadjes waren nog te klein, de jonge schapen een beetje duf en de kleurige krokus hing wat slapjes aan z'n steel vanwege de bijtende kou. Vandaar deze domme gans, een mooi symbool voor de nationale grappendag.

edge
edge
edgeComments

062-2013

edge
03-03-2013: Een zondagmiddag aan de Oostvaardersplassen.
Comments

021-2013

edge
Maandag 21-01-2013: Meestal probeer ik wat artistiekerig te zijn met de plaatjes op deze site, of gewoon een mooie foto te plaatsen. Er zijn natuurlijk dagen dat zulke hoogstaande doelen onbereikbaar blijven. Eigenlijk gebeurt dat veel vaker dan je droomt. Nou goed, vandaag was zo'n dag dat er niks voorbij kwam dat aan mijn normen kan voldoen. Desalniettemin is zo'n hegje op een witte ondergrond wel een mooie herinnering. Vanaf nu kan ik altijd terug vinden dat er op blue Monday 2013 sneeuw lag in de achtertuin van het AKN-gebouw. En wie weet, wil ik dat ooit nog eens nakijken...
Comments

256-2012

edge
Vrijdag 14 september 2012, dag 256: Echte fotografen maken geen plaatjes van zonsondergangen. Maar ja, ik vind ze vaak zo mooi… "Doe ik het wel, of doe ik het niet", is dan de vraag die ik mezelf steeds weer stel. "Geef ik toe aan verlangen, of bezwijk ik onder peer-pressure?" Soms sta ik zo lang te wikken en te wegen dat het mooiste moment alweer voorbij is. Vanavond heb ik gelukkig niet nagedacht, want wat was het prachtig!!!
Comments

215-2012

04-08-2012

4 augustus 2012: de eerste dag in een lange rij met een temperatuur van boven de 35 graden. De mooiste momenten zijn 's ochtends voor tienen en 's middags na zessen.

Comments