go foto

160-2014

edge
Woensdag 11 juni, dag 160: Binnenkort mag ik weer exposeren.

't Gaat om drie foto's van 90x90 centimeter achter mooi glas in een sjieke (beter: chique) lijst. De hoofdkleur is groen en de platen zijn geschoten in een leegstaande lederwarenfabriek. De titel van het drieluik: 'Oud Groen'.
Natuurlijk hoop ik dat de handel grif van de hand gaat. Mijn advies: koop ze alle drie. Het kost wat, maar dan heb je ook echt iets heel moois aan de muur (al zeg ik het zelf).

Omdat ik niet de hele maand juli -als een suppoost- naast de schitterende kunstwerken kan blijven zitten, is er ook promotiemateriaal met contactgegevens en zo. Vandaag kwam de hele lading binnen.

Vanaf 1 juli: Café Het Bonte Paard, Laren! Komt dat zien, komt dat zien...
Comments

112-2012

Geen leer meer


Lederfabriek Oisterwijk
In Oisterwijk staan de Koninklijke Lederfabrieken. Nou ja, ze stonden daar, want de gebouwen zijn er nog wel, maar de bedrijvigheid is verdwenen. Het enorme complex heeft nog geen eeuw productie gedraaid. Het wordt in 1916 opgericht door ene O.J. Van de Aa. Daarna volgen allerhande overnames en fusies. Het is opvallend dat al in 1932 het predikaat 'Koninklijk' aan de 'Lederfabrieken' werd toegekend. Normaal gesproken denkt Hare Majesteit immers zo'n honderd jaar na voordat ze de eretitel uitdeelt.
Hoe-dan-ook: het complex staat dus sinds 2000 leeg. Een aantal gebouwen valt onder de monumentenwet en zal niet worden afgebroken. Sterker nog: één van de fabriekshallen is al weer gerestaureerd en biedt onderdak aan een paar kleine bedrijfjes. Heel af-en-toe worden de hekken geopend en mag een handjevol fotografen naar binnen om plaatjes te schieten. Vandaag heb ik er -samen met zo'n vijftig soortgenoten- een paar uur rondgedoold. De Rotary van Oisterwijk was zo vriendelijk om de organisatie op zich te nemen. Voor een tientje was je hun vriendje en da's best weinig voor die club. Hulde!

Lederfabriek Oisterwijk 2Lederfabriek Oisterwijk 4Lederfabriek Oisterwijk 5Lederfabriek Oisterwijk 6Lederfabriek Oisterwijk 7Lederfabriek Oisterwijk 8Lederfabriek Oisterwijk 9Lederfabriek Oisterwijk 10Lederfabriek Oisterwijk 11Lederfabriek Oisterwijk 12
Lederfabriek Oisterwijk 3Lederfabriek Oisterwijk 13Lederfabriek Oisterwijk 14Lederfabriek Oisterwijk 15Lederfabriek Oisterwijk 16Lederfabriek Oisterwijk 17Lederfabriek Oisterwijk 18Lederfabriek Oisterwijk 19Lederfabriek Oisterwijk 20Lederfabriek Oisterwijk 21Lederfabriek Oisterwijk 22Lederfabriek Oisterwijk 23

Comments