go foto

358-2015

Kribje van karton


edge
Donderdag 24 december 2015
Mijn cadeau lag dit jaar niet bij de kerstboom, maar in een rommelkast. Ik kwam het toevallig tegen tijdens een vlaag van opruimwoede.

Je moet weten dat ik al een paar maanden droom van een goede groothoeklens, maar die dingen zijn schreeuwend duur. Ik heb de aanschaf daarom steeds voor me uit geschoven. Tot het vandaag niet meer nodig bleek. Helemaal boven in een tjokvolle kast vond ik een origineel Konica Minolta objectief. Het ding zat nog in de originele verpakking en lag keurig omwikkeld met plastic in een klein kribje van karton. Ik was helemaal vergeten dat ik 'm nog had. En dan het Grote Wonder: de stokoude lens werkt heel nauwkeurig samen met mijn ultramoderne camera.

Op internet spreken diverse Wijzen lovende woorden over mijn vondst. De reviews variëren van zilver tot goud. De wierook en de mirre ontbreken, maar ik vind dit al meer dan fantastisch.

En voor de ongelovigen die denken dat ik dit verhaal uit mijn duim zuig, heb ik een plaatje bijgesloten van het pakketje uit de kast….

Gelukkig Kerstfeest allemaal!!!!

edge
Comments

356-2014

Ode aan Maria
edge
Woensdag 24 december 2014: Kerstavond....
Comments

023-2014

edge
Donderdag 23 januari: Je wikt en weegt wat af op zo'n doordeweekse dag...
Tijdens de kerstbomenverbranding -een week of wat geleden- heb ik foto's gemaakt. Mijn favoriete shot is een spiegelende vlammenzee met een stoere brandweerman in het midden (zie links onder). Al tijdens de opname zag ik op de display van de camera dat het vuur erg uitgebeten oogde. Daarom heb ik nog wat reservefoto's gemaakt met een ferme onderbelichting, maar.... daar stond die brandweerman niet meer op (zie rechts onder). Zelfs voor hem werd het blijkbaar wat heet onder de voeten en opeens was 'ie weg.
Vandaag heb ik de twee plaatjes gemixt. Het is precies zoals ik het vooraf had bedacht, maar toch knaagt er iets. Op de oorspronkelijke plaat is de brandweerman beter zichtbaar tegen de heldere vuurzee. Dat is -bij nader inzien- misschien toch wel mooier? Wat denk jij?

edge
Donderdag 23 januari, iets later op de dag: ik heb het jullie blijkbaar lastig gemaakt, want er komen veel reacties binnen dat de bewerkte en de oorspronkelijke foto niet goed te vergelijken zijn door het verschil in grootte. Voor de duidelijkheid zet ik het origineel nog een keer in volle glorie hier onder. Sterkte met scrollen....

edge

Comments

008-2014

edge
Woensdag de 8ste: Kerstbomenverbranding! De brandweer en heel Hoogland rukt uit!

edge
Comments

004-2013

edge
Vrijdag 4 januari: Het is weer de tijd van Nieuwjaarsspeeches, dito borrels en kerstboomverbrandingen. Allemaal mooie gebruiken die ons prettig het nieuwe jaar in moeten loodsen. Het was druk vanavond op ons festivalterrein. Honderden ouders met kinderen keken in de druilerige regen naar een immense stapel brandend hout. 2012 is nu echt verleden tijd. Over een paar dagen weer hard aan het werk!
Comments