go foto

363-2015

Zweden op wielen


edge
Dinsdag 29 december 2015
Heel veel Zweeds 'design' in een parkeergarage! Ik moest er echt even voor stoppen….
Comments

105-2014

edge
Donderdag 17/04: Gisteren wurmde ik me in tijgersluipgang tussen de polderbollen door. Vandaag stond ik kamerplanten te fotograferen.

Dat gebeurt allemaal in het kader van mijn nieuwe webshop. Bloemen zijn namelijk kaskrakers. Dat verzin ik niet, dat blijkt uit gedegen onderzoek. De best-verkochte wanddecoratie in Nederland is een Roos. Hij zit gevangen in een strakke aluminium lijst. Je kon 'm kopen bij IKEA in het formaat 140x100. Men beweert dat honderdduizenden Nederlanders dat hebben gedaan. Er zijn zelfs boeken geschreven over het fenomeen. Waarschijnlijk is het kunstwerk inmiddels uit de collectie, want ik kon 'm online nergens meer vinden.

Kort-en-goed: ik leg dus ook een lekkere voorraad frisse bloemen aan. Het ultieme doel is natuurlijk om het succes van IKEA te overtreffen. Dus: als je toe bent aan iets anders dan dat lijstvullende, rode gevaarte van mijn Zweedse vrienden, probeer dan mijn webwinkeltje eens. Er zit vast een goed alternatief tussen. 't Is wel iets duurder en je zult het zonder die metalen lijst moeten doen, maar mooi jongens, zo moooooiiii!

Water geven is niet nodig.
edge
Comments

204-2013

edge
Dinsdag 23 juli: De mensen die mij een beetje kennen, zullen verbaasd zijn over alle plaatjes van bloemen die ik de laatste tijd schiet. Om eerlijk te zijn, vind ik het ook niet echt 'mijn ding'. Het heeft echter wel een reden: ik ben op zoek naar het succes van de IKEA-roos. Het schijnt dat het Zweedse warenhuis pallets vol canvasdoeken verkoopt van een grote, rode roos. Ik ben op zoek naar vergelijkbare knaller. Mijn favoriet, de Rosa Helena is inmiddels uitgebloeid, maar vandaag stak de stokroos haar knop op.
Comments

193-2013

edge
12 Juli 2013: Jaren geleden mocht ik een keynotespeech bijwonen van ene Guy Kawasaki. Het was ergens in een immens congresgebouw in Las Vegas. In de zaal zaten een paar honderd internationale radiobonzen en Guy stapte in z'n uppie over het kolossale podium. Hij had maar drie of vier Powerpoint-slides bij zich en verder alleen zichzelf. De man is ongeveer 1 meter zestig hoog, geboren in Honolulu, volledig veramerikaniseerd, een Apple-evangelist van het allereerste uur en voorzien van heel veel woorden en goede grappen. Hij liet die hele zaal in volledige adoratie zeker een uur aan z'n lippen hangen. De boodschap was dat je de concurrent beter moet kennen dan jezelf. Ik trek dat in twijfel, maar ook al is het maar half waar, dan moet je de concurrent in ieder geval kennen. Daarom heb ik vandaag een werkbezoek gebracht aan IKEA. Die Zweedse interieurreus verkoopt namelijk foto's op canvas, net als ik. Het was een keiharde confrontatie met de tegenstander. Ze verkopen fotodoeken voor 30% van mijn productiekosten. Op basis van de prijs ga ik de strijd dus nooit winnen. Natuurlijk is mijn canvas van betere kwaliteit en het frame is steviger en de afdruk mooier. Bij de Zweed worden wereldwijd duizenden dezelfde exemplaren uit grote, bruine, kartonnen dozen getrokken. Mijn foto's zijn uniek en hebben een verhaal. Dat verhaal ga ik vertellen. Verhalen verkopen. IKEA eat your heart out…
Comments