go foto

140-2014

edge
Woensdag 22 mei: Het is zover. Het langverwachte boek is er. Eindelijk.

Brand Journalism
Aan het begin van dit jaar heb ik desk research gedaan naar een relatief nieuwe stroming in journalistenland. Daarnaast heb ik met wat mensen gesproken over het onderwerp en een paar online discussies gevoerd. Al dat noeste werk is nu gebundeld in een zeer toegankelijk en volledig digitaal boekje. Er staan zelfs ontzettend leuke filmpjes in... Jippie!

Voor een beperkte kring mazzelaars
Het is allemaal 100% Apple. Je moet dus echt een iPad, iMac, of MacBook hebben om van dit meesterwerk te kunnen genieten. Een iPad is ideaal. Check de vereisten in het plaatje. En je moet er ook geld voor over hebben: net geen 5 Euro. Of je kiest voor het gratis inkijkexemplaar, maar dat is natuurlijk een mager uittreksel. En als het boekje bevalt, mag je ook waarderingssterren toekennen. Ik adviseer de volle vijf, maar je kunt natuurlijk ook een ander aantal overwegen (zie tabje 'beoordelingen en recensies').

Alles wordt duidelijk als je op het bovenstaande plaatje klikt, of de link hieronder in je browser plakt. Zet 'm op!!!! https://itunes.apple.com/nl/book/brand-journalism/id879089251?mt=11
Comments

097-2014

edge
Woensdag de 9e april: De vaste lezers van deze verhaaltjes kennen inmiddels mijn uitbundig enthousiasme over Het Vrije Ondernemerschap. Korte samenvatting voor al die anderen: geen baas, uitsluitend 'ja' zeggen tegen werk dat je ook echt leuk vindt en tussendoor genieten van de zon.

Toch ontkom je als ZZP'er niet geheel aan Vervelende Verplichtingen (VV's).

Dit is de tijd van de omzetbelasting, bijvoorbeeld. Als je dat fenomeen niet kent: dat zijn veel verschillende getallen op een rij en het is de kunst om ze zo op te schrijven dat je niks hoeft te betalen aan Jeroen Dijsselbloem. Pffff, dat valt nog lang niet mee.

Eigenlijk wil je dat niet, dat gedoe met de belastingen. Gek dus dat ik de afgelopen maanden als een zot moeite heb gedaan om ook in Amerika belasting te kunnen betalen. Het nieuwe boek over 'Brand Journalism' moet in de iBookstore van Apple en dat kan alleen als je een persoonlijk belastingnummer hebt van de IRS. Eindelijk is het binnen!!!

En dan was er plotsklaps ook nog een grote run op mijn fotowinkeltje. Dat levert een boel regelwerk op. Opeens zit je dan diep in de offertes, maak je keiharde deals met leveranciers en doe je ingewikkelde rekensommetjes over winstmarges, omzet en meer van dat soort ellende.

En dat allemaal in de wetenschap dat Jeroen en Barack me aan het eind van dit kwartaal tot op de Euro (of Dollar) controleren... Maar mij hoor je niet zeuren. Echt niet!
Comments

089-2014

edge
Dinsdag 1 april 2014: Niemand heeft vandaag een grap met me uitgehaald. Niet dat ik weet tenminste...

Het Nieuwe Werken
Vandaag was thuiswerkdag. Ik voldoe echt voor 100% aan de eisen van het nieuwe werken. Van het wekkertje tot de aardappels ben ik bezig geweest met m'n digitale boek over een nieuwe journalistieke stroming: Brand Journalism. Het is klaar nu! Alle bladzijden zijn genummerd en de plaatjes geplaatst. De d's en de t's zijn hopelijk ook allemaal op de goede plek terecht gekomen en de voorkant is briljant.

iBooks
Nu is het nog even wachten op de firma Apple. Ze moeten me toestemming geven om het manuscript in de iBookstore te zetten. Apple wacht weer op de Amerikaanse belastingdienst en waar die op wachten weet ik niet.

Droomland
Omdat een Groot Auteur ook ontspanning verdient, ben ik vanavond nog even Hoogland-West in gegaan. Ik droom al jaren van die witte boerderij tussen A1 en Eem. De huidige bewoners zullen zeker niet weg willen en ik moet nog even sparen. Maar.... als jullie nu binnenkort allemaal mijn boek kopen, dan lost één van de twee problemen zich vanzelf op.

edge
Comments