go foto

181-2015

Aan de beurt


edge
Dinsdag 30 juni 2015
Dit was de dag waarvan ik wist dat 'ie zou komen: m'n Volvo moest voor de eerste keer naar een officiële dealer.

Vorig jaar kocht ik de auto bij een onduidelijke tussenhandelaar. Er zat geen onderhoudshistorie bij de auto en de verkoper draaide ieder ongemak dat ik ontdekte aan de C70 om in een prachtig voordeel. Voorbeeldje: er zat geen bekleding meer in de kofferruimte. Je keek regelrecht op de bodemplaten. Op sommige plekken zaten weliswaar bevestigingsgaten, maar die waren leeg en gaven me een doorkijkje naar het asfalt onder de auto. De verkoper vond dat eigenlijk wel mooi. "Zo waait de wind er goed doorheen en dat voorkomt vochtvorming". Veel gekker kun je het niet verzinnen, toch?!

Om eerlijk te zijn, vond ik het allemaal behoorlijk 'verdacht'. Maar de ANWB was heel positief. "Prima auto meneer, we geven een dikke acht." Dat is geen tien, maar voor een tweedehandsje ook niet slecht, vond ik.

Vandaag keek er dus voor het eerst in jaren een echte Volvomoteur naar mijn koets. Nou, dat viel niet mee.

De draagarmen voor waren aan vervanging toe, de uitlijning van de wagen deugde niet, de airco moest worden vervangen en nog een paar van dat soort zaken meer.

Ik moet zeggen: de wagen reed nadien lekkerder dan ik ooit heb meegemaakt, maar daar moet je de spaarpot dan ook wel behoorlijk voor omkeren.

Gelukkig hoefde ik voor de pepermuntjes aan de binnenspiegel niet extra te betalen…
Comments

176-2014

edge
27-06-2014
Een belangrijke dag voor de jongste zoon: zijn eerste eigen auto! We hebben de prachtige VW Polo vanavond opgehaald in Wijk bij Duurstede...
Comments

060-2014

edge
Zaterdag 1 maart: We zijn weer op jacht geweest, Sander en ik.

Speurtocht
Zoonlief heeft een auto nodig en nu struinen we stad en land af, op zoek naar de mooiste modelletjes. Het moet een VW Polo worden en tweedehands. Dat staat vast.

Poloparadijs
Vandaag kwamen we boven Amsterdam terecht. Daar is het Poloparadijs. Heel veel glimmende karretjes op brede banden, vette velgen en ook nog voor weinig. Het leek bijna te mooi om waar te zijn.
Op basis van grondige internetresearch had Sander zijn oog laten vallen op twee verschillende koetsen. De garagehouder leek niet erg van plan om ook twee proefritten toe te staan. Dat was een kleine tegenvaller en het leidde tot wat woordenstrijd.
Enfin, uiteindelijk mocht het dan toch. Mooi!

Boze blikken
Het was wel vreemd dat één van de auto's op de site nog een navigatiesysteem had, maar in de showroom niet meer. "Geen probleem", zei de verkoper, "we bouwen er wel ééntje in. Voor hetzelfde geld." Gek, maar toch weer mooi.
Tijdens dit soort uitstapjes neem ik altijd de camera mee. Dat is handig voor later. Als je weer thuis bent en je weet niet precies meer of de uitlaat was voorzien van extra blinkend chroom, dan kun je het even checken. Dus trok ik al snel het toestel uit de tas. Het leek warempel wel of het een pistool was. Verschrikte verkopers, geïrriteerde vragen, boze blikken. Dat was minder mooi.

Niks aan de hand
Daarna weer veel geruststellende woorden: een brede barst in de voorspoiler was volgens de garagemeneer 'een krasje', een knallend geluid bij de schokbreker was 'een reservewiel dat los lag' en de proefritjes konden niet langer duren dan vijf minuten.
Sander weerstond de verleiding van al het schoons en zei dat 'ie nog een nachtje over de beslissing ging slapen. Toen we samen weer op de weg terug waren, was z'n eerste zin: "Bij die lui ga ik mijn geld niet uitgeven!" En de tweede: "Het voelt niet goed".

Google
Ik heb daarna nog wat geGoogled op de garagenaam. Ik zal je besparen wat er op fora en de site van TROS Radar allemaal te vinden is, maar vanaf nu vertrouw ik blindelings op het gevoel van Sander. Mooi!
Comments

026-2014

edge
Zondag 26 januari 2014: Vandaag heb ik overwogen om vreemd te gaan.... Misschien laat ik mijn favoriete automerk wel in de steek. Dag Volvo, hallo Citroën! De verschillen zijn groot, zowel in prijs als in uitstraling. De Zweed is terughoudend, degelijk en sjiek. De Fransoos is platter. Voor die conclusie hoef je niet eens naar binnen. Kijk naar de etalage... Die zou niet misstaan op de Amsterdamse Wallen. Alleen voor dat reclamebegrip 'sophisticated' moeten ze nog wat anders verzinnen.
Comments

004-2014

edge
4 januari: 't Is weer zover: ik ben verliefd! Ze heeft prachtig ronde vormen en ze is mooi om te zien. De huid is maagdelijk wit, zonder spoortje van haar leeftijd. Er zit een mooi kontje aan en ze is snel uit de voeten als je daar op aandringt.
Twee kleine puntjes van kritiek zijn er ook: ze is vrij klein en ze drinkt een beetje veel, maar verder kan ik geen nadelen ontdekken. Mijn reguliere reisgenoten waren minder enthousiast. Ze typeren m'n nieuwe liefde als iets te sportief en iets te weinig praktisch. Jammer, het zal dus wel niks gaan worden tussen ons. Nou ja, ik heb toch ruim tweehonderd kilometer van haar mogen genieten...
Comments

365-2013

edge
Oudejaarsdag 2013: Vroeguh, heel lang geleden dus, was ik verzot op de 'Bob Evers Serie'. Dat is een hele plank boeken over drie jonge jongens die allerhande spannende avonturen beleven. Humor is er in overvloed, vrouwen komen er zelden in voor. Er zijn inmiddels zo'n 50 delen verschenen.

Dit zijn de karakters:
- Arie Roos: veelvraat, slim en smijt met geld
- Jan Prins: rekenwonder en krent
- Bob Evers: Amerikaan en dol op mooie auto's

In de eerste drie boeken raken de drie jongens verzeild op een onbewoond eiland. Ze moeten zelf aan voedsel zien te komen. Gelukkig blijken er ook scharrelvarkens rond te dolen in de Stille Zuidzee. Na ampele overwegingen gaan de mannen op jacht. Ik herinner me de graftekst nog na de eerste vleesmaaltijd van de heren:
Hier rust vette Pedro,
ons eerst-gestorven zwijn.
Hij was Arie's lieveling,
maar hij smaakte fijn.


Geen idee hoe de associatie tot stand kwam, maar ik moest aan het gedichtje denken toen ik vandaag m'n prachtige lease-auto had ingeleverd bij de garage.
Daar gaat fijne Volvo,
zie haar supperstrakke lijn.
Zij was Gerard's lieveling
en ze reed zo fijn.


edge
Twee handtekeningen en een stempel: het duurde 5 minuten en toen was de ceremonie voorbij.
Comments

337-2013

edge
Dinsdag 3 december: Sommige mensen verdienen een bloemetje, bijvoorbeeld omdat ze prachtig hebben gesproken op je afscheid. Vanochtend ben ik het eerste bosje gaan afleveren in Amsterdam. In de voormalige Renault-garage aan het Prins Bernardplein zit nu restaurant Dauphine. Dat was de plaats van samenkomst, al was het maar omdat we alle twee van auto's houden. Het werd een gezellig weerzien met mooie anekdotes en leuke nieuwtjes. De dubbele espresso had iets straffer gekund, dat wel.
Comments

066-2013

edge
Donderdag 7 maart 2013: Ooit reed ik Saab. Het was een prachtige, prettige en degelijke auto. De airco heeft me wel eens in de steek gelaten, maar de auto niet. Toen ging het opeens fout met Saab en ik ben overgestapt naar die andere Zweed. Vandaag realiseerde ik me plotseling alle persoonlijke drama's die samenhangen met het faillissement. De Saabgarage in Amersfoort werd gerund door een ongelooflijk enthousiast en servicegericht echtpaar. Ze hadden een handjevol monteurs in dienst en een groot pand waar de mooiste modellen stonden. Vandaag de dag rest er niet meer dan een leeg gebouw waar je dwars doorheen kijkt en er alleen nog in mijn verbeelding mooie auto's staan te pronken.
Comments