go foto

327-2013

edge
Zaterdag 23 november: Het is weer tijd voor fotowedstrijden. Je kunt het hele jaar meedoen aan allerhande competities, maar in deze periode kun je echt struikelen over de mogelijkheden om ergens 'te winnen'. Meestal is het de bedoeling dat je je beste werk opstuurt en de rechten afstaat. Je foto is daarna volledig ter beschikking van de organisator van de competitie en die kan het materiaal gebruiken om z'n tijdschrift, website, of brochure wat op te leuken. Dat zijn niet de wedstrijdjes waar ik graag aan meedoe. Wel interessant zijn de krachtmetingen die de Fotobond initieert. Die club vraagt leden om -onder strikte voorwaarden- materiaal in te sturen dat -na afloop van de wedstrijd- weer wordt verwijderd. In een enkel geval wordt een foto in het bondsblad gebruikt, maar dat vinden we allemaal een ongelooflijk grote eer. Daar gaat het eigenlijk om, deep down inside.
Vandaag heb ik twee recente plaatjes geselecteerd en opgestuurd voor de wedstrijd 'foto-online'. Op twintig december wordt de uitslag bekend gemaakt. Tijdens het zoeken raakte ik verzeild op de site van Fotokring Eemland, mijn cluppie... Plotseling ontdekte ik één van mijn foto's bij de inzending voor de FIAP. Dat is nog eens een prestigieuze competitie!!! Het gaat om twintig beelden van diverse mensen in onze club. Een speciale commissie heeft honderden foto's bekeken en deze selectie gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid had ik zelf nooit voor dit portret gekozen en had ik langdurig geaarzeld over een handjevol andere 'potentials', maar juist daarom is het zo prettig dat anderen soms de beslissing nemen. Ach, was het altijd maar zo simpel.
Comments

079-2013

edge
Woensdag de 20ste: Er zijn 178 fotokringen in Nederland. Dat zijn groepjes mensen die regelmatig praten over fotografie en natuurlijk ook ijverig de camera hanteren. Ik ben lid van Fotokring Eemland. We zijn met een mens of zeventig en iedere maand kiezen we de mooiste foto van onze club. Eens per jaar sturen vervolgens alle 178 kringen tien van hun beste platen naar het landelijk bestuur en daar wordt dan beslist welke club de aller-, allermooiste foto's heeft gemaakt. Nou mag je 3x raden welke club voor 2012 op de eerste plaats terecht is gekomen… Juist!!!
Ons Bestuur heeft getrakteerd op koffie met taart en in de pauze was er ook nog gratis bier en wijn. Kortom: heel de club was in z'n nopjes. Maar natuurlijk was er ook nog werk aan de winkel. De maandfoto van maart moest nog worden gekozen. De eer ging dit keer naar Jurgen de Boer die inderdaad een meesterwerkje had afgeleverd.
Comments

273-2012

edge
Dag 273, 1 oktober: Vandaag is de winnaar van de NCRV-fotowedstrijd bekend gemaakt. Heel Nederland mocht een plaatje bijdragen aan het thema 'Samen op de wereld - in jouw buurt'. Mascha van Lynden tot Oldenaller uit Klazienaveen ging er vandoor met de hoofdprijs. De officiële onthulling van de twintig mooiste bijdragen vond plaats in het instituut voor Beeld en Geluid. Joris Linssen liet het doek vallen.
Comments