go foto

126-2014

edge
Donderdag 8 mei 2014: Kunstenaars staan nooit stil. Ze zijn altijd onderweg van het ene goede idee naar het andere. Dat lees ik tenminste wel eens in biografieën van de allergrootsten.

Kennismaken met klanten
Ik stond vandaag ook niet stil. Met een huurbus van Sixt ben ik door het land getrokken om bestellingen af te leveren. Dit keer ging de route naar het westen. Leuk om te doen, omdat je dan ook kennis maakt met de mensen die een foto hebben gekocht. Meestal probeer ik te achterhalen waar het doek precies komt te hangen. Het is een eer dat er mensen zijn die een tijdje tegen mijn foto's aan willen kijken. Ik ben dan wel benieuwd of het een plekje is in de werkkamer, de hal, of naast de open haard. Niet dat het uitmaakt, maar het is domweg leuk om te weten.

Toffe teakhouten tuintafel
Op de terugtocht naar huis ben ik nog even langs Nijhof in Baarn gereden. Er moest een andere tuintafel komen en nu had ik toch die bus bij me. Tjee, wat een toffe teakhouten tuintafel heb ik gescoord zeg. Hij is robuust, fijn vergrijsd en loodzwaar. Omdat dit meubelstuk al twee seizoenen niet was verkocht, mocht ik 'm meenemen voor minder dan éénderde van de nieuwprijs. Dat was altijd nog meer dan de winst van m'n kunstverkoop, maar een kniesoor die daar op let...
Comments

121-2014

edge
Zaterdag 3 mei 2014:
't Eindigde met witte wijn, sushi en een mooie documentaire over Agnetha Fältskog.

't Begon met V&D en foto's.

edgeedge
De expositie 033Fotostad is een absolute aanrader. Tot Pinksteren hangt heel Amersfoort vol foto's. Hier boven zie je 'de Oude Mannenzaal'. Die locatie is op zichzelf al de moeite waard. Nu hangen er ook nog eens prachtige plaatjes. Check wel even de openingstijden.

Tussendoor strandde ik in Schoorewoerd tussen tientallen brandweerwagens. 't Waren oldtimers! De eigenaren vergaderen boven het motorblok.

edge
edge
edge
Comments

105-2014

edge
Donderdag 17/04: Gisteren wurmde ik me in tijgersluipgang tussen de polderbollen door. Vandaag stond ik kamerplanten te fotograferen.

Dat gebeurt allemaal in het kader van mijn nieuwe webshop. Bloemen zijn namelijk kaskrakers. Dat verzin ik niet, dat blijkt uit gedegen onderzoek. De best-verkochte wanddecoratie in Nederland is een Roos. Hij zit gevangen in een strakke aluminium lijst. Je kon 'm kopen bij IKEA in het formaat 140x100. Men beweert dat honderdduizenden Nederlanders dat hebben gedaan. Er zijn zelfs boeken geschreven over het fenomeen. Waarschijnlijk is het kunstwerk inmiddels uit de collectie, want ik kon 'm online nergens meer vinden.

Kort-en-goed: ik leg dus ook een lekkere voorraad frisse bloemen aan. Het ultieme doel is natuurlijk om het succes van IKEA te overtreffen. Dus: als je toe bent aan iets anders dan dat lijstvullende, rode gevaarte van mijn Zweedse vrienden, probeer dan mijn webwinkeltje eens. Er zit vast een goed alternatief tussen. 't Is wel iets duurder en je zult het zonder die metalen lijst moeten doen, maar mooi jongens, zo moooooiiii!

Water geven is niet nodig.
edge
Comments

193-2013

edge
12 Juli 2013: Jaren geleden mocht ik een keynotespeech bijwonen van ene Guy Kawasaki. Het was ergens in een immens congresgebouw in Las Vegas. In de zaal zaten een paar honderd internationale radiobonzen en Guy stapte in z'n uppie over het kolossale podium. Hij had maar drie of vier Powerpoint-slides bij zich en verder alleen zichzelf. De man is ongeveer 1 meter zestig hoog, geboren in Honolulu, volledig veramerikaniseerd, een Apple-evangelist van het allereerste uur en voorzien van heel veel woorden en goede grappen. Hij liet die hele zaal in volledige adoratie zeker een uur aan z'n lippen hangen. De boodschap was dat je de concurrent beter moet kennen dan jezelf. Ik trek dat in twijfel, maar ook al is het maar half waar, dan moet je de concurrent in ieder geval kennen. Daarom heb ik vandaag een werkbezoek gebracht aan IKEA. Die Zweedse interieurreus verkoopt namelijk foto's op canvas, net als ik. Het was een keiharde confrontatie met de tegenstander. Ze verkopen fotodoeken voor 30% van mijn productiekosten. Op basis van de prijs ga ik de strijd dus nooit winnen. Natuurlijk is mijn canvas van betere kwaliteit en het frame is steviger en de afdruk mooier. Bij de Zweed worden wereldwijd duizenden dezelfde exemplaren uit grote, bruine, kartonnen dozen getrokken. Mijn foto's zijn uniek en hebben een verhaal. Dat verhaal ga ik vertellen. Verhalen verkopen. IKEA eat your heart out…
Comments

187-2013

edge
Zaterdag 6 Juli 2013: Vandaag heb ik elf fotodoeken verhuisd van KoK wooncenter in Hoogland naar fysiotherapie Bergstraat in Amersfoort. Ik moet nog even wennen aan het idee dat er -op jaarbasis- 27.000 mensen langs mijn plaatjes gaan schuifelen. Als nou 1% van de patiënten een doek koopt, dan ga ik van m'n hobby m'n beroep maken. Dus lieve mensen: check even hoe vaak je van je verzekeraar nog naar de masseur mag…
Comments