go foto

319-2014

edge
Maandag 17 november 2014: Forza is mijn favoriet!

Een sportclub is van onschatbare waarde voor een dorp (of stad). Een beetje bewegen is natuurlijk gezond, maar nog belangrijker vind ik de sociale samenhang die zo'n vereniging met zich brengt.

Hier in Hoogland is bijna iedereen groot geworden met volleybalclub Forza. Er ontstaan vriendschappen, verkeringen en de leden letten op elkaar. Da's mooi.

Met veel plezier laat ik me ieder jaar weer verleiden om foto's te schieten van Heren 1 en Dames 1. De foto's sieren later hun site. Beide 'zestallen' spelen overigens hoog in de competitie. Ons kleine dorp is best groots!

Ik schiet dus plaatjes voor het goede doel, maar 't is vooral erg leuk om te doen. Eén van de meiden zei vanavond tegen me, toen ik verzuchtte dat het zo'n kippenhok was: "Tja, dat heb je met elf dochters!".

Zo lang kennen ze me al...
Comments

093-2014

edge
Zaterdag de 5e: Mijn favoriete volleybalclub is jarig. Forza bestaat 50 jaar!
Iedereen krijgt de komende tijd een nieuw tenue. Vanmiddag was de presentatie van de kledinglijn. En weet je wat nou zo leuk is? Ik mocht de posters maken... Typisch gevalletje van trots!

edgeedge
Comments

084-2014

edge
Woensdag de 26ste: Het was een tumultueuze dag: tientallen telefoontjes, puntige persberichten, machtig veel mail, stevige spierpijn en allerhande administratie. Over sommige zaken zal ik later nog berichten.

Forza
Helemaal aan het eind van de dag stond nog een fotoshoot met Anouk en René in de agenda, twee toppers van mijn favoriete volleybalclub in Hoogland. Meneer en mevrouw hadden er zin in en wilden ook nog wel even poseren voor dit blog. En dat gaf rust, want aan de dagfoto had ik in de chaos helemaal niet meer gedacht.
Comments

073-2014

edge
Zaterdag 15 maart 2014: Keistad tegen Forza is Amersfoort tegen Hoogland: een heuse derby. Het is altijd weer een beladen gevecht waar iedereen gespannen naartoe leeft.

Vilein verbaal vechten
Met strakke gezichten zitten we op de tribune. Mooie ballen krijgen een waarderend gemompel. Voor razendrappe rally's gaan de handen op elkaar.
Foutjes van de eigen mannen worden tot op het bot geanalyseerd. Als de tegenstander een missertje maakt, vloeien er vileine grappen langs de tribune.
Een nederlaag wordt verzwegen en een overwinning gevierd.

Hoogland huppelt
Vandaag huppelde Hoogland. We hebben ze gepakt met 3-1. Op de foto mept Jurgen de beslissende bal naar de grond. De oplettende kijker ziet op het bord de stand (24-25).
Het was spannend, maar we hebben het weer gered!

edge
Comments

011-2014

edge
Zaterdag de 11e van de eerste: Zoonlief speelt een aardig partijtje volleybal. Hij zit in het eerste van de plaatselijk vereniging en ze doen mee op hoog niveau. Vandaag moest de tegenstander van ver komen. Ze hadden ruim anderhalf uur gereden en kwamen toen tot de ontdekking dat alle sportkleren nog thuis aan de waslijn hingen. Terug konden ze niet meer, want dan zouden 'onze jongens' zonder te spelen hebben gewonnen. De scheids vond het goed dat de uitclub in geleende shirtjes speelde, maar de sportbroeken moesten absoluut hetzelfde zijn. De plaatselijke middenstand van Amersfoort heeft goede zaken gedaan, want in allerijl zijn zeven broekjes gekocht. Daarna kon er -nog net op tijd- gespeeld worden. Wel een beetje slordig dat de inkoper de achtste speler was vergeten. Stond er uiteindelijk alsnog een vreemde broek aan het net. En dan nog verliezen ook. Nee, 't was niet de dag van Warmenhuizen...
Comments

280-2013

edge
Maandag 7 oktober: Vanavond mocht ik weer optreden als verenigingsfotograaf. Het eerste damesteam van Forza laat zich sowieso lastig groeperen, maar het wordt helemaal ondoenlijk als er een kleine koter in de sporthal rondkruipt…
Comments

287-2012

edge
Dag 287: Ik ben een echte bofbips (mijn moeder houdt niet van het woord 'kont' en zij leest dit ook, vandaar). Vanavond mocht ik allemaal leuke jonge vrouwen fotograferen. Het is het eerste damesteam van onze volleybalclub. 't Was gezellig...
Comments

280-2012

edge
8 oktober 2012: Eén keer per jaar mag ik de dames en heren van onze sterkste volleybalteams fotograferen. Dat doe ik graag, want Forza is een erg leuke club die zorgt voor 'binding' in ons kleine dorp. De ambitie van de vereniging is hoog. Tientallen vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de omstandigheden voor de spelers optimaal te laten zijn.
Maar goed, terzake: vanavond dus weer een 'shoot' met Heren 1 en Dames 1. Vooral in dat laatste team zitten een paar bijzondere portretten. Kijk naar Anouk en je weet precies wat ik bedoel….
Comments