go foto

139-2015

Fotodag vs. dagfoto

edge
Dinsdag 19 mei 2015
Vandaag ben ik niet toegekomen aan een dagfoto, terwijl het toch een heuse fotodag was.

Binnenkort hangt mijn werk -tegelijkertijd- in drie galerieën in Amersfoort. Dat vereist een beste berg voorbereiding.

Je moet mailen met expositiecommissies, biografietjes opsturen, drukkerijen in beweging brengen en vooral veel Photoshoppen. Kortom: vandaag heb ik van 7 tot 7 achter de computer en de telefoon gezeten. Geen tijd om nieuwe plaatjes te schieten.

Ik roest nog vast op m'n bureaustoel….
Comments

054-2015

Muurboompje


edge
Maandag 23 februari 2015: Het is bijna voorjaar. Tijd dus om alle overbodige troep het huis uit te dragen.

Vanmiddag heb ik de auto volgestouwd met vuilniszakken en ben naar de stort gereden. Op de terugweg zag ik plotseling allemaal schaduwen van bomen op fabriekspanden.

Toch is dat vreemd! Er gaan jaren voorbij dat me die beelden niet opvallen en dan plotsklaps op 23 februari is het zover: de muurbomen dringen zich op. Ze zijn echt overal. Het zou zo maar eens een nieuw project kunnen worden...

edge
Comments

009-2015

edge
Vrijdag 9 januari 2015: "Wat hebben Erdal schoensmeer, Vlivo vliegenvangers en Prodenttandpasta gemeen?" Juist, het zijn allemaal producten die ooit in Amersfoort werden gemaakt. Ik kwam er vandaag pas achter.

In 1936 ontwierp ene Philippe Anne Warners aan de rand van de Amersfoortse binnenstad een enorm industrieel complex. In de volksmond ging het -jaren later- 'De Prodentfabriek' heten. In 2011 kwam het gebouw leeg te staan. De tandpastafabriek was overgeplaatst naar Frankrijk en de zaak werd gesloten.

Twee jaar later gingen de poorten weer open voor kunstenaar, advocaten, webbouwers en tientallen andere starters. Het terrein wordt nu 'De Nieuwe Stad' genoemd en bruist van levenslust. Ik mocht er vanochtend even een kijkje nemen. Kunstenares Trudi had me uitgenodigd. Ze heeft er een atelier. Haar dochter -die lingerie ontwerpt- zit in dezelfde ruimte. 't Gaat allemaal prima samen.

Soms kom je op plekken waar je meteen thuis bent. Dat gevoel had ik vandaag. Er zitten al een paar fotografen, een webdesigner en waarschijnlijk ook wel een tekstschrijfbureau. Heel hard nodig ben ik dus niet, maar gezellig lijkt het me wel....
Comments

160-2014

edge
Woensdag 11 juni, dag 160: Binnenkort mag ik weer exposeren.

't Gaat om drie foto's van 90x90 centimeter achter mooi glas in een sjieke (beter: chique) lijst. De hoofdkleur is groen en de platen zijn geschoten in een leegstaande lederwarenfabriek. De titel van het drieluik: 'Oud Groen'.
Natuurlijk hoop ik dat de handel grif van de hand gaat. Mijn advies: koop ze alle drie. Het kost wat, maar dan heb je ook echt iets heel moois aan de muur (al zeg ik het zelf).

Omdat ik niet de hele maand juli -als een suppoost- naast de schitterende kunstwerken kan blijven zitten, is er ook promotiemateriaal met contactgegevens en zo. Vandaag kwam de hele lading binnen.

Vanaf 1 juli: Café Het Bonte Paard, Laren! Komt dat zien, komt dat zien...
Comments

020-2014

edge
Blue Monday 2014: Nederland zit vol verborgen schatten. Met enige regelmaat kom ik op locaties waarvan je aan de buitenkant niet ziet hoe leuk het binnen is.
Vanochtend had ik een afspraak bij 'De Clipjesfabriek' in Amsterdam-Noord, net naast het IJ. Het was op het terrein van de oude Storkfabrieken. Veel graffiti dus, roestig ijzer en beton. Op een grijze, regenachtige dag als vandaag, is dat geen troostvolle aanblik. Totdat je één van de vele hallen binnen stapt. Dan word je overspoeld door enthousiaste jongens en meisjes die allerhande creatieve dingen aan het doen zijn: kleding ontwerpen, kasten bouwen en video monteren. Ik mocht mee naar de zolder. Daar zaten 15 ambitieuze tieners mooie beelden te knippen. Het was een feest om mee te maken. Je kon nergens, maar dan ook nergens, aan merken dat het de treurigste dag van het jaar was. Daar word ik dan weer blij van...
Comments

001-2013

edge
Nieuwjaarsdag 2013: Op zo'n eerste dag van een nieuw jaar verwacht je iets jongs en frissigs. Da's vandaag niet gelukt, sorry. De gelegenheid diende zich niet aan en het weer was er niet naar. Dit is Emmerich, net over de grens in Duitsland.
Comments

201-2012

Vandaag heb ik een zeer persoonlijke, enthousiaste en buitengewoon professionele rondleiding gekregen door het bedrijf waar zoon Sander werkt. Overal metaal, zover het oog reikt.

21-07-2012

De vakantietrek is echt begonnen op zaterdag 21 juli. De Franse verkeerspolitie geeft 'code rood' aan de toestand van de snelwegen. Ook in Duitsland en Zwitserland staan lange files.

Comments

112-2012

Geen leer meer


Lederfabriek Oisterwijk
In Oisterwijk staan de Koninklijke Lederfabrieken. Nou ja, ze stonden daar, want de gebouwen zijn er nog wel, maar de bedrijvigheid is verdwenen. Het enorme complex heeft nog geen eeuw productie gedraaid. Het wordt in 1916 opgericht door ene O.J. Van de Aa. Daarna volgen allerhande overnames en fusies. Het is opvallend dat al in 1932 het predikaat 'Koninklijk' aan de 'Lederfabrieken' werd toegekend. Normaal gesproken denkt Hare Majesteit immers zo'n honderd jaar na voordat ze de eretitel uitdeelt.
Hoe-dan-ook: het complex staat dus sinds 2000 leeg. Een aantal gebouwen valt onder de monumentenwet en zal niet worden afgebroken. Sterker nog: één van de fabriekshallen is al weer gerestaureerd en biedt onderdak aan een paar kleine bedrijfjes. Heel af-en-toe worden de hekken geopend en mag een handjevol fotografen naar binnen om plaatjes te schieten. Vandaag heb ik er -samen met zo'n vijftig soortgenoten- een paar uur rondgedoold. De Rotary van Oisterwijk was zo vriendelijk om de organisatie op zich te nemen. Voor een tientje was je hun vriendje en da's best weinig voor die club. Hulde!

Lederfabriek Oisterwijk 2Lederfabriek Oisterwijk 4Lederfabriek Oisterwijk 5Lederfabriek Oisterwijk 6Lederfabriek Oisterwijk 7Lederfabriek Oisterwijk 8Lederfabriek Oisterwijk 9Lederfabriek Oisterwijk 10Lederfabriek Oisterwijk 11Lederfabriek Oisterwijk 12
Lederfabriek Oisterwijk 3Lederfabriek Oisterwijk 13Lederfabriek Oisterwijk 14Lederfabriek Oisterwijk 15Lederfabriek Oisterwijk 16Lederfabriek Oisterwijk 17Lederfabriek Oisterwijk 18Lederfabriek Oisterwijk 19Lederfabriek Oisterwijk 20Lederfabriek Oisterwijk 21Lederfabriek Oisterwijk 22Lederfabriek Oisterwijk 23

Comments