go foto

232-2015

De Leukheidsnorm


edge
Twintig augustus tweeduizendvijftien
De dag begon met twee uur werken. Daarna mocht ik met een reuze-interessante mede-ondernemer op een zonnig terras lunchen. Vervolgens stuurde vriend Harm een mailtje dat het weer heel goed met hem gaat, boven verwachting goed! En tenslotte zat ik in een bootje op de Eem koffie te branden.

Stel nou, dat deze doordeweekse donderdag de 'leukheidsnorm 2015' opgeplakt zou krijgen, dan krijgen de komende 133 dagen het best moeilijk…
Comments

221-2015

Californië aan de Eem


edge
Zondag 9 augustus
't Is al weken prachtig weer en het blijft ook nog even zo. De klimaatverandering voltrekt zich in noodtempo. Voor je het weet, ligt de Middellandse Zee bij Hoogland-West.

Ik zeg: laat maar komen.
Comments

004-2015

edge
Zondag 4 januari 2015: Buiten is het prachtig en bovendien zondag. Tijd voor een frisse wandeling. Mannen van zekere leeftijd moeten veel bewegen. Vandaag kon het.

Langs de Eem is een nieuw wandel- en fietspad aangelegd. Op dagen als deze is die nieuwe infrastructuur erg populair. Je moet voortdurend opletten dat je niet wordt geschept door een fanatieke jogger, of omver wordt gefietst door een stel uniseks senioren. De enige uitwijkmogelijkheid is de drassige kleiberm. Kortom: modderspetters tot aan de liesstreek en schoenen voor de kliko.

Heerlijk zo'n zondags uitje!

edge
Comments

354-2015

De ontmoeting
edge
Maandag 22 december 2014. Vandaag slechts één beeld om over te fantaseren...
Comments

122-2014

edge
4 mei 2014: Vandaag denken we na over onze vrijheid. Dat kan ook aan de oever van de Eem.
Comments

248-2013

edge
Donderdag 5 september: Vanavond hebben oud-collega Jelle en ik biertjes gedronken op het zonnigste terras van Amersfoort. Je vindt het tussen de koppelpoort en restaurant Merlot, net naast het spoor. Het leuke eetcafé heet Dara en ze kunnen heeeeeel snel uitserveren. Het was allemaal net iets teveel. Dus, om kromme zinnen en spelfouten te voorkomen, blijft dit een kort blogje.
Comments

188-2013

edge
7 juli 2013: Het is nu echt zomer. Heel Nederland was buiten vandaag. Dit is de Eem, bij de fietsbrug in Hoogland-West. Overal staan bordjes 'verboden te zwemmen'. Die gelden trouwens alleen op dagen dat het regent, of vriest.
Comments

186-2013

edge
5 Juli 2013: Deze week doe ik mee aan een erg leuk foto-initiatief. Een grote groep plaatjesschieters (ruim 1100!!) krijgt iedere dag een opdracht van een mevrouw uit Rotterdam. Vandaag was dat: 'fotografeer leegte'. Met het verhaaltje van gisteren nog in m'n achterhoofd ben ik naar de nieuwe parkeergarage gereden. Het was nodig om een lange sluitertijd te gebruiken. M'n statief kwam dus aardig van pas. Uiteindelijk heb ik een paar opnamen samengevoegd en er een HDR-plaatje van gemaakt. Zo krijgt het geheel net iets meer dramatiek en da's wel goed bij het thema 'leegte'.
Comments

185-2013

edge
4 juli, Independence Day: We hebben een nieuw winkelcentrum. Het ligt net buiten de stad. Je kunt er frites kopen en daarna bij de Saturn binnenstappen. Je kunt er ook een film pakken, of buiten zitten op een bankje. Er is een enorme vestiging van Albert Heijn en je kijkt uit op de Eem. Er is ook een parkeergarage. Die is zo groot dat je er makkelijk kunt verdwalen. Ik was er ooit op een zaterdag, rond een uur of twee 's middags. Dat is ongeveer het hoogtepunt voor koopgraag Nederland. Je zou verwachten dat op zo'n moment de hele parkeergarage tjokvol staat. Nou, mooi niet. Er waren nog voldoende parkeerplekken leeg om de hele binnenstad autovrij te krijgen. Ergens in een hoek zag ik van die windturbines om alle koolmonoxide af te voeren. De propellers bewogen zachtjes op de wind. Het zag er allemaal heel rustgevend uit….
Comments

091-2013

edge
Maandag 1 april 2013: Vandaag scheen de zon uitbundig. De hoogste tijd om de eerste tekenen van de lente te gaan zoeken. Ik denk dan aan groene blaadjes, dartelende lammetjes, desnoods aan velden vol krokussen. Eigenlijk was alles wel voorradig, maar niet fotoklaar. De groene blaadjes waren nog te klein, de jonge schapen een beetje duf en de kleurige krokus hing wat slapjes aan z'n steel vanwege de bijtende kou. Vandaar deze domme gans, een mooi symbool voor de nationale grappendag.

edge
edge
edgeComments

272-2012

edge
Zondag 30 september 2012: De zon scheen vandaag uitbundig. Het was prachtig in de stad met vrolijke mensen, veel terrasjes en her-en-der wat kunst.
Comments

253-2012

edge
11 september 2012: De weermannen hadden een slechte dag voorspeld met kou en regen. Gelukkig viel het allemaal wel mee. 't Was mooi genoeg om kano te varen op de Eem.
Comments

243-2012

edge
De eerste september: Een prachtige najaarsdag waarvan er nog veel mogen volgen. Dit is de Eemkade in Amersfoort, met op de achtergrond dat heerlijke restaurant Merlot.
Comments

231-2012

20-08-2012

Dag 231 (20-08-2012): De vakantie is bijna op. Als dessert nog een rondje langs de Eem met een kop koffie in Baarn.

Comments

210-2012

Tjonge, jonge, wat wonen we in een prachtig land, vooral als er wolken overdrijven…

30-07-2012

Na wat 'feedback' op de wereldnieuwtjes die ik de afgelopen weken plaatste, gaan de voetnoten op deze plek een kleine wijziging doormaken. Het worden vanaf nu 'wereldse wijsheden', tot ik weer wat anders leuk vind. De eerste wijsheid luidt:
The word listen contains the same letters as the word silent. [bron onbekend]

Comments

200-2012

't Is de 200ste plaat dit jaar voor mijn project van 'dagfoto's'. Ruim over de helft, zullen we maar zeggen Happy. Tijd ook voor iets anders! Ik sprak vandaag een collega die prachtige dingen doet met Instagram. Dat bracht me op het idee om al die effecten met m'n Sony-spiegelreflex en wat software na te apen. Dit is de volgorde: ik heb de dagfoto van gisteren genomen en vandaag een eenvoudig plaatje geschoten van de wolken.

20-07-2012 basis 20-07-2012 wolken

Die twee foto's heb ik in Photoshop over elkaar gelegd. De wolken zijn iets transparant gemaakt en de hoofdonderwerpen van de oorspronkelijke foto (de twee schepen, het grijze grind en de silo's) zijn ontdaan van de 'overlay'. Gewoon met een zacht gummetje, digitaal verwijderd.

20-07-2012 dubbel

Daarna heb ik de hele zaak omgezet zwart/wit, of eigenlijk 'duotoon' (sepia) en er een kadertje omheen geplakt. Net Instagram. Toch?!

20-07-2012 defintief

Het grote nieuws van 20 juli was trouwens niet zo fijn. In Aurora, in Colorado, heeft een man twaalf mensen dood geschoten. De tragedie speelde zich af tijdens de premiere van de nieuwe Batmanfilm (The dark knight risee). Er zijn nog vijftig gewonden, waarvan de politie niet kan zeggen hoeveel er in levensgevaar zijn.

Comments

199-2012

't Is een zomer die geen zomer is. Aanstaande zaterdag is er zelfs een protestmars tegen het slechte weer. Je moet het maar verzinnen. Overigens zal het zaterdag naar alle waarschijnlijkheid droog zijn met een mooi zonnetje. Gelukkig heeft dat vreselijke weer ook positieve kanten. Vandaag heb ik echt de mooiste wolkenpartijen gezien.

19-07-2012

Het is niet het belangrijkste nieuws van donderdag 19 juli, maar toch... Het Portugese eiland Madeira heeft al dagen te maken met hevige bosbranden. Een van de branden woedde aan de buitenrand van de hoofdstad Funchal. Het is deze zomer heel warm op Madeira en er is de afgelopen maanden bijna geen regen gevallen. Een Nederlander die er woont zegt tegen de NOS: "Normaal gesproken heb je wel een paar dagen dat het regent, maar ik denk dat wij vanaf november tot nu 4 of 5 dagen regen hebben gehad." Wat toevallig dat wij dan net die vijf dagen daar waren (zie foto's).

Comments

181-2012

Heel af-en-toe kruipt de zon door het wolkendek. Het avondlicht is prachtig.

01-07-2012

1 juli 2012: De dag dat André Kuipers terugkeert op aarde en Spanje Europees voetbalkampioen wordt):

Comments