go foto

288-2015

Wegwerkers


edge
Donderdag 15 oktober 2015
Vandaag werd bekend dat het aantal werklozen de afgelopen drie maanden niet meer is toegenomen. Ze zeggen dat het beter gaat met de economie. Daarom staan er meer files.

Mijn conclusie op dit moment: vooruitgang is stilstand.
Comments

257-2014

edge
Dinsdag 16 september: De rust van de vakantie is nu echt voorbij. Er komen weer leuke klussen langszij.

De laatste dagen gaat het lekker. Zou de economie dan toch echt aantrekken? Majesteit Willem-Alexander had het er vandaag nog over in de troonrede. Ook dat we voorzichtig optimistisch mogen zijn.

Naar de koning moet je luisteren. Ik heb mezelf maar eens lekker getrakteerd. Oh, wat houd ik toch van gifgroene tafeltjes...
Comments

052-2013

edge
Donderdag 21 februari: Eens in de zoveel tijd organiseren we op het werk een 'inspiratiebijeenkomst'. Meestal gaat het over veranderingen in de mediabranche. Innovatie is ook een terugkerend thema en er komen gastsprekers die brandstof voor de hersenen meenemen. Vanmiddag was de socioloog Willem Schinkel op bezoek. Hij heeft uitgesproken ideeën over de stand van het land. Hij waarschuwt voor teveel aannames en denkframes. "Waarom zegt iedereen elkaar na dat we moeten bezuinigen omdat het crises is? Een aantal gelauwerde economen bepleit juist extra investeringen, maar die zie of hoor je niet." Dat soort dingen. Of: "Men beweert dat het goed is om informatie te geven aan mensen die in onzekerheid verkeren, maar informatie vergroot juist onzekerheid. Zeg zelf: hoe meer hypotheekvormen je aangeboden krijgt, des te moeilijker wordt de keuze…."
Sorry voor de kwaliteit van de foto. 't Is de iPhone! Interviewer Lex Bohlmeijer (re) ziet er normaal gesproken nog veel beter uit.
Comments

203-2012

Vlinders kunnen op een warme dag echt overal gaan zitten: in je buik is een gebruikelijke plek, maar ze schuwen ook andere lichaamsdelen niet…

23-07-2012

En dan, net tegen het eind van 23 juli, geeft Moody's nog een waarschuwing aan Nederland, Luxemburg en Duitsland. De kredietbeoordelaar vindt de economische vooruitzichten niet geweldig. Op dit moment hebben de drie landen nog een AAA-status.

Comments