go foto

147-2015

HotHub


edge
Woensdag 27 mei 2015
Het zal je maar overkomen: een hele dag naar een vakbeurs met een team van leuke mensen en een prachtig product. Ik reken mezelf vandaag tot de categorie 'bofbipsen'.

We zaten in het Evoluon in Eindhoven en hebben musea duidelijk proberen te maken dat hun wereld een stuk duurzamer kan. Iedere week worden veertig exposities afgebroken en 75% van het restmateriaal verdwijnt rechtstreeks in de kliko. "Dat kan anders", vinden wij.

Dit was de dag van de nieuwe contacten en de kennismakingsgesprekken. Ik heb heel wat uurtjes doorgebracht in de HotHub, een houten kuip met heerlijke zitkussens en een oplaadpunt voor je mobiel en tablet. Die elektronische communicatiemiddelen liggen overigens net buiten handbereik hun batterijen op te laden. Je moet dus wel echt in gesprek met je mede HotHubbers. Niks bellen, sms'en, w'appen of Candy Crushen (dat laatste moet sowieso verboden worden).

Het was heerlijk weer en iedereen was in opperst beste stemming. De zaken liepen lekker….
Comments

102-2014

edge
14-04-2014: De gofotoshop loopt lekker. Boven verwachting kun je stellen. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Meer dan gedacht kun je stellen.

Strakke baklijst
Vandaag belde een klant voor een groot formaat canvasdoek. Dat is altijd leuk om te verkopen, maar ik vind ze mooier met een strakke baklijst. Een wat???

Losse latjes
Leg een onwetende klant maar eens uit wat dat is, want in woorden doe je een baklijst altijd tekort. De eigennaam van het ding is verre van sexy, laat staan een verbale omschrijving. In feite zijn het een paar latjes die wat ruimer om het doek heen vallen, zodat er speling ontstaat tussen het kunstwerk en de lijst. Maar 'latjes' en 'speling' verkopen niet lekker. Dat klinkt zo goedkoop, terwijl een wanddecoratie er juist enorm van opknapt en er zelfs een stuk steviger van wordt.

Minder en meer
Nou goed, het probleem zal je wel duidelijk zijn... Uiteindelijk heb ik besloten om er een foto van te maken. Dan zie je in één oogopslag wat de meerwaarde is van zo'n simpele omlijsting. Dus daar stond ik te hannesen in de achtertuin. Een canvasprint van één vierkante meter vastgeklemd tussen de knieën, met in de linkerhand een wit achtergrondscherm en in m'n rechter de camera. En daar zie je dan weer niks van op het plaatje.

Ach, je hoeft ook niet alles uit te leggen in een webshop.
Comments

013-2014

edge
Maandag de dertiende: Zoonlief is duurzaam. Hij doet er niet moeilijk over, maar een laptop zal 'ie niet een nacht in de sluimerstand laten staan. "Dat is beter voor later". Ik ben de laatste om zijn ideeën aan te vechten. Hij heeft immers meer later dan ik. Sterker nog: ik begin erg veel sympathie te voelen voor zijn standpunten. De verwarming staat al lager, de elektrische kookplaat gaat halverwege de garende aardappels uit en ik kijk naar energiezuinige autootjes. Oh ja, en ik breng oude huisraad naar de kringloopwinkel. Het gaat me te ver om er zelf ook iets te kopen, maar het weggeven van bezit gaat me goed af. De kringlopers zullen blij met me zijn, want de laatste weken heb ik het halve huis leeg gehaald. Mijn eega fluistert zelfs al angstig dat ik misschien het huisvrouwensyndroom te pakken heb. Dat was wel schrikken, want dan ben ik honderd keer liever duurzaam.
Comments

311-2013

edge
Donderdag 7 november: De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) heeft me gevraagd om een themamiddag te leiden. Dat was vanmiddag, in Artis. 't Werd een buitengewoon geanimeerde discussie met voor- en tegenstanders, die geen blad voor de mond namen. Tof om te doen! Leuke mensen ook die vol vuur en passie over hun werk praatten. 't Ging over diersoorten die met uitsterven worden bedreigd en de verantwoordelijkheid die dierentuinen hebben om specifieke soorten in leven te houden. Over geitjes hebben we het verder niet gehad, wel over gieren...
Comments