go foto

306-2015

Zeven dagen


edge
Maandag 2 november 2015
Mijn Instagramproject is nu één week oud. Er staan inmiddels zeven kleurige herfstfoto's op het sociale platform.

De komende week wordt het een tikje abstracter. Ik probeer het maar weer eens met plaatjes uit de wasstraat. Tot-nu-toe krijg ik er de handen niet voor op elkaar. Maar misschien vinden Instagrammers deze idioterie wel leuk en krijg ik heel veel hartjes (want daar doe je het voor, óók in het digitale leven).
Comments

318-2013

edge
Donderdag 14 november: Vanavond ga ik eten met één van de leukste radioredacties van Hilversum. Het is een jonge club mensen die heeft aangetoond innovatief te kunnen denken. En daar word ik altijd heel blij van. Het programma dat ze maken, wordt gepresenteerd door Bert Kranenbarg, een presentator die nog weet hoe je kadans, spanning, entertainment, liefde voor muziek, serieuze informatie en dubbele laagjes aan een programma meegeeft. Anders gezegd: een topteam met een buitengewoon sterke spits. Tijdens het etentje neem ik afscheid van deze leuke club. Ik betrapte mezelf vandaag op 'kleine pijn', terwijl ik daar toch weinig last van heb gehad de laatste tijd. Om de zinnen te verzetten, ben ik maar eens naar de wasstraat gereden. Zoals altijd schiet ik dan ook een paar plaatjes als ik onder de straal sta. Het leek er even op dat m'n voorruit huilde. De tranen troebleerden het zicht. Ik vond het een mooi beeld voor vandaag.
Comments

063-2012

Er wordt in ons land veel energie gestopt in de creativiteitsontwikkeling van (amateur)fotografen. Zo is er een landelijke fotobond, die weer is opgedeeld in 16 regio's en daar vallen dan -in totaal- weer 36 plaatselijke fotokringen onder. Kortom: een zeer uitgebreid netwerk waar heel veel enthousiaste fotografen bij zijn aangesloten.
Het idee is dat al die enthousiastelingen op lokaal niveau bij elkaar komen en zoveel mogelijk zinnige dingen zeggen over elkaar's foto's. Je drinkt daar dan koffie bij, of een biertje en je bent weer een avond van de straat. Met enige regelmaat organiseren de regio's, of de landelijke bond, wedstrijden. Daar stuurt iedereen z'n beste werk voor in en misschien word je dan winnaar. Geld valt er niet te verdienen, maar wel eeuwige roem. Nou, die laat je niet liggen.

Ik ben nu een jaar aangesloten bij één van die plaatselijke fotoclubs en ik merk dat het wel wat in me losmaakt. Ik bedoel niet een allesoverheersende competitiedrang, maar een zoektocht naar je eigen mogelijkheden. Als voorbeeld de volgende situatieschets: de regio Utrecht schrijft een wedstrijd uit onder de titel "5 foto's met samenhang". Ik ben nog nooit bezig geweest met zo'n opdracht. Dan ga je dus denken en doen. Over het uiteindelijke resultaat ben zelfs ik verrast. Plotseling maak ik foto's die grotendeels onscherp zijn, redelijk abstract en gesorteerd op kleur. Da's niks voor mij, maar toch leuk om te doen en het is allemaal de schuld van die fotoclub. Check it out!

2FreshUp 1
2FreshUp 2
2FreshUp 3
2FreshUp 4
2FreshUp 5

Comments