go foto

046-2015

Carnaval


edge
Zondag 15-02-2015: 't Is weer zover. De grootste carnavalsoptocht van Midden-Nederland stelt zich op in de straat.

De beats uit de boxen trillen het stof in ons huis van de plaats. Dampende dieselmotoren bedwelmen de achtertuin. En vrolijke mensen verdringen zich op onze stoep. Het is ieder jaar hetzelfde en ik twijfel tussen liefde en afkeer voor dit festijn.

In ieder geval levert het altijd wel een paar leuke plaatjes op....

Een historisch overzicht: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

edge
Comments

061-2014

edge
Zondag 2 maart: Ons pittoreske dorp is gezegend met de grootste carnavalsoptocht van Midden-Nederland. Het is vreselijk!

Zondagrust
's Ochtends in alle vroegte stellen de praalwagens zich op voor ons huis. De geluidsinstallaties moeten immers getest voordat het feest kan beginnen. Mijn zondag is dan stuk. Ieder jaar is daarom de vraag: gaan we weg, of doen we mee? In het laatste geval moet je mij niet visualiseren met een boerenkiel om het prachtige lijf, maar als een man die in zijn lot berust. Ik loop dan wat rond met een camera en fotografeer het liefst treurige blikken van bontgekleurde feestgangers.

Vluchten voor feest
Dit jaar was het weer eens tijd voor de Grote Vlucht. De bossen van de Veluwe leken een prima alternatief. Jammer genoeg had heel carnavalhatend Nederland hetzelfde plan, want het was er drukker dan in de Kalverstraat. Iets verder van de gebaande paden werd het gelukkig rustiger en soms zelfs idyllisch.

Ontdek de overeenkomsten
Trouw meelezer Harm Boerma vraagt me in een reactie op de foto van gisteren om aan te tonen dat het carnaval in Hoogland best leuk kan zijn. Ik denk niet dat ik aan die opdracht kan voldoen. Je begrijpt inmiddels waarom... Om duidelijk te maken hoe ik tegen de katholieke gekte aankijk, heb ik twee plaatjes gemaakt. Er zijn opvallende overeenkomsten tussen de beide foto's. Je ziet bijvoorbeeld een voorwerp op z'n kant, een wit huis, een prominente boom in het midden en vooral veel krokussen. Er zijn ook verschillen.... Hierboven zie je Hoogland. Hieronder een boerderij op de Posbank.

Jij mag raden waar ik vandaag het liefst was....

edge
Comments

041-2013

edge
edge
Zondag 10 februari 2013: 't Was een afwisselend dagje. Eerst in alle vroegte naar de Soesterduinen. Daar gaf de zon opeens kleur aan het witte landschap. Later op de dag kleurde het Carnaval de straten van Hoogland en aan het eind van de middag droop in Schoonrewoerd het ijs in de dakgoot. Geef mij vaker zo'n zondag…

edge
Alaaaaaaaafffff!

edgeedge

edge
Comments

050-2012

Carnaval
Het paard van André van Duin staat nog steeds in de gang. Dat is wel de meest belangwekkende conclusie die ik kan trekken na de carnavalsoptocht van 2012. Het lied dreunde uit de luidsprekers van zeker tien praalwagens. Verder deed 'Eye of the tiger' het goed en 'Ik heb een zachte G en een harde L'. Tja….

Je kunt twee dingen doen tijdens carnaval: vluchten of je een beetje mengen. Dit jaar deed ik het laatste. Dat betekent concreet dat ik een camera om m'n nek hang, een pet opzet (tegen de kou en de regen) en heel spaarzaam wat deinende bewegingen maak als er weer zo'n geluidsmuur naast me opduikt. Soms lach ik ook een beetje. Dat wekt de indruk dat ik het naar m'n zin heb. Je moet anderen namelijk niet nodeloos het plezier ontzeggen…

Plaatjes schieten is wel weer leuk. Meestal zijn de kleuren uitbundig en de mensen ontspannen. Het liefst maak ik portretten met de telelens. De expressievariaties (van vrolijk tot verveeld) zijn groot.

Carnaval 6Carnaval 4
Carnaval 10
Carnaval 7Carnaval 8Carnaval 11Carnaval 3Carnaval 2

Comments