go foto

102-2014

edge
14-04-2014: De gofotoshop loopt lekker. Boven verwachting kun je stellen. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Meer dan gedacht kun je stellen.

Strakke baklijst
Vandaag belde een klant voor een groot formaat canvasdoek. Dat is altijd leuk om te verkopen, maar ik vind ze mooier met een strakke baklijst. Een wat???

Losse latjes
Leg een onwetende klant maar eens uit wat dat is, want in woorden doe je een baklijst altijd tekort. De eigennaam van het ding is verre van sexy, laat staan een verbale omschrijving. In feite zijn het een paar latjes die wat ruimer om het doek heen vallen, zodat er speling ontstaat tussen het kunstwerk en de lijst. Maar 'latjes' en 'speling' verkopen niet lekker. Dat klinkt zo goedkoop, terwijl een wanddecoratie er juist enorm van opknapt en er zelfs een stuk steviger van wordt.

Minder en meer
Nou goed, het probleem zal je wel duidelijk zijn... Uiteindelijk heb ik besloten om er een foto van te maken. Dan zie je in één oogopslag wat de meerwaarde is van zo'n simpele omlijsting. Dus daar stond ik te hannesen in de achtertuin. Een canvasprint van één vierkante meter vastgeklemd tussen de knieën, met in de linkerhand een wit achtergrondscherm en in m'n rechter de camera. En daar zie je dan weer niks van op het plaatje.

Ach, je hoeft ook niet alles uit te leggen in een webshop.
Comments

075-2014

edge
Maandag 17 maart 2014: 't Is zover. Na maanden intensieve voorbereiding zijn de deuren van de webshop geopend.

Fotoverkoop
Het is een heel gedoe geweest om foto's voor de verkoop uit te zoeken, een iDeal/Paypal-rekening te openen, de website te bouwen en de juiste teksten te schrijven. Het was soms een ambtelijk, maar vaker nog een minutieus werkje. Alle links moeten kloppen en dat zijn er toch al gauw tientallen. Je zult zien dat ik zometeen de eerste fouten ontdek als alle pagina's online staan. Getsie!

Ik ben reuze benieuwd wat jij er van vindt. Stuur me alsjeblieft een berichtje als je fouten ziet (van d-t tot onduidelijke prijsverschillen). Eeuwige dankbaarheid valt je dan ten deel.

Treed binnen in de GOFOTOshop....
Comments

316-2013

edge
Dinsdag 12 november: Ook vandaag ben ik lekker bezig geweest met de nieuwe toekomst. Dit keer ben ik niet alleen naar banken wezen kijken, maar naar een breder assortiment meubels. Zoals je misschien weet, heb ik een paar dagen geleden vier nieuwe canvasdoeken afgeleverd bij Woonwinkel KoK in Hoogland. Het is altijd weer spannend hoe de decorateurs de foto's ophangen en natuurlijk welke plek ze krijgen in de zaak. Nou, ik ben best tevreden. Drie oudere werken hangen prominent in de etalage, pal aan de altijd levendige dorpsstraat van het prachtige Hoogland. De rest vind je dieper in de winkel. Kom ook eens kijken, zou ik je willen vragen. Als het nog even zo doorgaat, dan gaan ze de naam 'KoK Wooncenter' veranderen in 'gofoto.nl'. Van mij mag het...

edge
Comments

308-2013

edge
Maandag 4 november: 't Is altijd spannend als er weer een paar van mijn prints op canvas klaar zijn. Vanmiddag mocht ik vier nieuwe doeken gaan bekijken bij lijstenmaker Baspartout. Ze komen te hangen bij KoK wooncenter in Hoogland. De inspectie verliep buitengewoon plezierig. Bas, de lijstenmaker, nam alle tijd voor een paar sterke verhalen. En "ja hoor", natuurlijk mocht ik zijn foto op internet gebruiken. "Dat is toch reclame?" Bas begrijpt het! Vanaf vandaag stijgt zijn omzet. Nu de mijne nog...
Comments

284-2013

edge
Vrijdag 11 oktober: Pauline van KoK Wooncenter in Hoogland wil graag weer een paar nieuwe canvasdoeken. Ze heeft -samen met haar team- vier foto's uitgezocht die de komende tijd prominent in de winkel zullen hangen. We gaan een beetje experimenteren met de grootte. Tot-nu-toe hebben we de wanddecoraties op 1 meter bij 1 meter gemaakt. Dat blijkt een erg groot en onhandig formaat. Bovendien is het vrij prijzig om ze te laten maken (en dus ook in de verkoop). We gaan nu een maatje kleiner ophangen en dan vliegen de foto's als zoete broodjes over de toonbank, mark my words…
Comments

204-2013

edge
Dinsdag 23 juli: De mensen die mij een beetje kennen, zullen verbaasd zijn over alle plaatjes van bloemen die ik de laatste tijd schiet. Om eerlijk te zijn, vind ik het ook niet echt 'mijn ding'. Het heeft echter wel een reden: ik ben op zoek naar het succes van de IKEA-roos. Het schijnt dat het Zweedse warenhuis pallets vol canvasdoeken verkoopt van een grote, rode roos. Ik ben op zoek naar vergelijkbare knaller. Mijn favoriet, de Rosa Helena is inmiddels uitgebloeid, maar vandaag stak de stokroos haar knop op.
Comments