go foto

326-2015

Wordpress


edge
Zondag 22 november 2015
Een tijdje geleden heb ik je al lastig gevallen met gezeur over het softwareprogramma voor deze website. Dat was één keer en niet weer.

Vandaag ben ik begonnen aan de bouw van een nieuw blog. Dit keer gewoon met Wordpress. De komende maand ga ik fine tunen en alvast een paar verhaaltjes plaatsen.

Het wordt een strakke, cleane site die ook goed te laden is op mobieltjes en tablets. Eenvoudig, maar doeltreffend. Oh, wat zal ik blij zijn als het klaar is….
Comments

194-2013

edge
13 Juli: Binnenkort schrijf ik mijn eerste weblog voor zoom.nl. Vandaag heb ik een paar foto's gemaakt die het verhaal moeten ondersteunen. De essentie van m'n betoog wordt dat het medium radio in de toekomst niet zonder beelden kan. Foto's, video's, tekeningen, staafdiagrammen, het maakt niet uit, als er maar wat te zien is. Het maken van de plaatjes was geweldig om te doen. Ik ben benieuwd of ik net zoveel plezier ga hebben aan het schrijven van de praatjes.
De handen zijn van Marcel Korfage, geluidstechnicus. Marcel fotografeert zelf ook en heel misschien is hij wel lid van de zoom-community. Zou 'ie binnenkort zichzelf herkennen?
Comments

192-2013

edge
Donderdag 11 Juli 2013: Binnenkort wordt het serieus: ik ga bloggen… Dat doe ik natuurlijk al, want anders had je dit niet gelezen, maar nu ga ik voor de real deal. Zoom.nl, het tijdschrift voor fotografie en video, heeft een levendige community op internet (400-duizend unieke bezoekers per maand volgens de uitgever). Fotografen kunnen hun creatieve platen naar de site uploaden en elkaar feedback geven. Er is ook een sectie die 'inspiratie' heet en daar schrijven allerhande bloggers over onderwerpen die met fotografie of video te maken hebben. Dat mag ik ook gaan doen. Het eerste onderwerp dringt zich al op, namelijk de relatie tussen radio en beeldmateriaal. Die relatie was maar zeer beperkt in het verleden. Tegenwoordig kan het 'oude' medium niet meer zonder beelden. Dat ga ik uitleggen en voorzien van een paar illustratieve foto's. Ik houd je op de hoogte.
Comments