go foto

179-2015

Pracht, praal, pronken & passie


edge
Zondag 28 juni 2015
Sander en ik hadden vandaag een mannenuitje. We zijn op bezoek geweest bij de jaarlijkse Volvo Experience in het Baarnse bomencentrum. Er stonden weer honderden Zweedse koetsen met de trotse eigenaar er net naast. Iedereen pronkt met zijn passie. Het is een feest om mee te maken…..

Check ook de foto's van vorig jaar. Of mijn eigen digitale Volvogekte.
Comments

171-2014

Lior Kimmel: tekenaar.
edge
Zondag 22 juni 2014: Dit is echt de laatste keer dat ik je ga lastigvallen met jongensdromen en mooie auto's.

Vandaag was ik te gast op het terrein van Bomencentrum Nederland. De eigenaar is Hans Blokzijl en die man is nog gekker van Volvo's dan ik. Hij heeft er bijna negentig (90!!!). Het zijn vrijwel allemaal unieke en/of bijzondere modellen. Zo staat de hele vloot van voormalig DDR-baas Honneker in een gigantische houten stellingkast. Drie rijen hoog!

edge
Maar er was nog veel meer snoepgoed. Het hele parkeerterrein van het Bomencentrum stond tjokvol met Zweedse koetsen. Ik mag niet overdrijven, maar meer dan duizend waren het er zeker.

edge
En dan waren er nog honderden klassiekers. Hier zijn een paar detailopnamen.

edgeedgeedge
Het was fijn, heeeeeel fijn! En natuurlijk ging op de terugweg het dak er af...
Comments

082-2014

edge
Het is maandag 24 maart 2014. Vandaag ontmoet ik Harm. Dat gebeurt wel vaker, maar minder vaak dan vroeger.

De Generaal
Harm is een voormalig collega. We troffen elkaar iedere werkdag en gaven elkaar een hand. Daar hoorde een kleine kniebuiging bij en een licht neigen van het hoofd. Het was een ritueel dat ons goed beviel. Die dagelijkse regelmaat is voorbij. Nu zijn we verplicht tot het maken van afspraakjes. We halen herinneringen op, nemen onszelf de maat en fantaseren over de toekomst. Dit keer in Baarn bij Eethuis De Generaal.

Harm heeft de plek uitgezocht. Ik ga op zoek naar een reden, want Harm doet vrijwel alles met een bedoeling. Waarom De Generaal?

Snor
Harm heeft twee kanten. Zijn snor en ijzeren discipline zijn symbolen van een commandant, net als het strategisch inzicht en de grenzeloze loyaliteit. Harm tolereert geen onrecht. Met hem kun je de oorlog winnen.

Spiegelbeeld
Maar..., Harm houdt niet van strijd. Hij hanteert slechts een ongevaarlijk wapen: zijn vliegensvlugge humor. Harm heeft ook geen vijanden. Als hij al gevechten voert, dan is het met zichzelf.
Daarover praten wij. Minder dus, maar intenser.
En als we weggaan, dan buigt het hoofd en knikt de knie.
Comments

317-2012

edge
Woensdag de 14e: Gisteren bleek dat ik een belangwekkende vergadering over het hoofd had gezien. Die zou vandaag plaatsgrijpen. In allerijl heb ik snel wat andere afspraken verzet en een uurtje of twee te laat kwam ik aan bij mijn collega's. Op de één-of-andere manier wilde ik maar niet in de vergadering groeien. De scherpgeslepen potloden lagen me verwachtingsvol aan te staren, maar ik kon niet verzinnen hoe ze me zouden kunnen helpen. Uit wanhoop ben ik toen maar gaan fotograferen met die leuke camerafoon….
Comments

270-2012

edge
28 september 2012: Dat was toeval: vanochtend had ik een afspraak in het ziekenhuis (nee hoor, niks aan de hand) en toen bleek ik het beste hospitaal van Nederland binnen te lopen. Dat vindt het Algemeen Dagblad tenminste. Het nieuws was net bekend en het personeel was euforisch. Reikhalzend werd uitgekeken naar de champagne en de slagroomtaart. Mijn afspraak begon bijna een uur te laat. Succes heeft kennelijk z'n prijs…
Comments